◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Cartea cu „Idoli și Legende”

qrf

Noul volum al lui Mircea M. Ionescu, deși pare un jurnal cronologic, prin reveniri și contextualizări, este mai mult o călătorie a semnelor, ideilor, opinii ale timpului trăirii și timpului mărturisirii, ca să utilizez o parafrază, ce induce o retrospectivă critică a destinului de scriitor, dramaturg, ziarist, manager de teatru, dar și o retrăire ironică și autoironică a acestuia. Mircea M. Ionescu știe bine o lecție a cotidianului și anume că memoria nu înseamnă doar nostalgii, regrete, impulsuri de moment, rezultate, ci mai ales că este viața însăși și principalul vehicul al minții și al sufletului. Unele accente de mizantropie vin desigur și din experiențe nefaste dar dramaturgul, pe care-l cunosc și-l apreciez, are o puternică dorință de a ierta, nu de a uita și, în cel mai direct și firesc spirit creștin, se întoarce la iubire.

Crtea cu „Idoli și Legende”, după titlul unei emisiuni faimoase din anii 2000 realizată de autor, este un document. Uman pentru Mircea M. Ionescu, cu accente fine din Eclesiastul și documentar, istoric pentru teatrul contemporan românesc, pe care-l iubește și îl slujește. 

Ioan Cristescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *