◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Finlanda a închis ultima rută feroviară pentru rușii care doresc să ajungă în UE

Operatorul de tren finlandez VR a oprit serviciul de două ori pe zi de la Helsinki la Sankt Petersburg, închizând ultima rută feroviară rămasă pentru rușii care doresc să călătorească direct în UE. Serviciul este deținut din punct de vedere tehnic de o companie numită Karelian Trains, un joint venture între VR și Russian Railways, care dețin fiecare un pachet de 50% din companie. Trenurile Allegro sunt oprite din cauza sancțiunilor UE. „Am continuat să operăm Allegro în conformitate cu instrucțiunile autorităților, cu scopul de a asigura accesul finlandezilor în Finlanda. Oamenii care au dorit să părăsească Rusia au avut timp să părăsească țara. Acum, din cauza sancțiunilor, nu mai este cazul să continuăm serviciul Allegro”, spune Topi Simola, VR. Vicepreședinte senior pentru Servicii de pasageri, într-o declarație.
În primele săptămâni după ce Kremlinul a lansat invadarea Ucrainei, s-a înregistrat o creștere a numărului de pasageri care au folosit trenurile de mare viteză Allegro, care leagă capitala Finlandei de al doilea oraș al Rusiei în doar trei ore și 30 de minute.
Un serviciu separat de tren de noapte care leagă Moscova de Helsinki, cu o oprire în Sankt Petersburg, a fost anulat în timpul pandemiei de COVID și în prezent nu funcționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *