◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Gimnastele canadiene acuză „cultura toxică și practicile abuzive”

Un grup de peste 70 de actuale și foste gimnaste din Canada au cerut o anchetă independentă cu privire la ceea ce au descris ca fiind o „cultură toxică și practici abuzive” în interiorul sportului lor din această țară.
Gimnastele, care sunt și au fost membre ale echipei olimpice și naționale, au declarat, într-o scrisoare trimisă directorului general al Sport Canada, Vicki Walker, că timp de aproape un deceniu, teama de represalii le-a împiedicat să vorbească. „Nu mai putem păstra tăcerea. Ne facem cunoscute experiențele despre abuz, neglijare și discriminare, în speranța de a forța schimbarea. Cerem Sport Canada să ia măsuri pentru a se asigura că următoarea generație de gimnaste canadiene nu este supusă traumelor fizice și psihologice pe care noi a trebuit să le îndurăm”, se arată în scrisoare.
Potrivit sportivelor, au existat mai multe plângeri pentru diverse forme de abuz emoțional, fizic și sexual și subiectul au fost antrenorii canadieni, mulți dintre ei pregătind sportive minore. „Știm că există mult mai multe exemple de prejudicii care nu au ieșit încă la iveală și știm că, în prezent, comportamentele abuzive continuă în sălile de sport din această țară. Actualul consiliu de administrație și directorul general al GymCan nu au reușit să abordeze aceste probleme și nu au reușit să câștige încrederea sportivilor. Incapacitatea lor de a răspunde în mod adecvat la abuzul sistemic în curs de desfășurare, maltratarea și discriminarea este îngrijorătoare”, scriu gimnastele.
Sportivele solicită ca după orice investigație să fie făcute publice recomandările și constatările, toate acestea protejând în același timp anonimatul sportivilor. De asemenea, gimnastele afirmă că selecția oricărui organism de audiere trebuie să fie făcută cu consultarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *