◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Particula lui Dumnezeu ascunde Geneza și Apocalipsa

Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară, CERN, a fost înfiinţată în anul 1954, în urma eforturilor a 12 ţări. CERN găzduieşte cel mai mare accelerator de particule din lume, care ocupa o suprafața de peste 17 km.

Primul accelerator de particule a fost construit în anul 1960, cu scopul de a cerceta ceea ce oamenii de știința o numeau Particula lui Dumnezeu, o particulă care ar putea furniza informații despre formarea Universului.

Particulă a fost descoperită în anul 2013 și a primit denumirea de Bosonul Higgs. Cercetătorii CERN au descoperit că imediat după nașterea acestei particule, ia naștere universul curcubeu.

Din ultimele date pe care le dețin oamenii de știința, Universul este format din trei straturi de materie. Primul este format din materie. Al doilea este format din anti-materie care nu este detectabilă cu ochiul liber. Al treilea strat este format din materia întunecata.

Materia întunecata nu emana lumina și exista în Univers sub două forme, materia întunecata rece, care este formată din particule care nu interacţionează între ele și materia întunecata fierbinte, formată din particule care se mișca haotic și despre care se presupune că s-au format imediat după Big Bang. Se spune că materia întunecata formează găurile negre și vidul cosmic.

În una dintre ultimele lucrări ale lui Stephen Hawkins, intitulată Starmus, acesta a lansat un avertisment destul de serios cu privire la Particula lui Dumnezeu care ar putea fi într-o bună zi, responsabilă de distrugerea întregului Univers.

Hawking şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la experimentele realizate la CERN. Fizicianul declara că oamenii de știința se joacă cu forţe pe care nu le înțeleg, iar deschiderea unei porți către o altă lume este un lucru iresponsabil.

Hawking declara că o gaură neagră cu dimensiunea unui vârf de ac ar putea consuma o planetă precum Pământul.

Odată creată, o gaură neagră va crește continuu, până când va înghiți o planetă. Crearea unei găuri negre va permite observarea unui univers paralel aflat într-o dimensiune superioară.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *