◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Finală europeană la gimnastică ritmică pentru România!

Astăzi, în prima zi de concurs din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică de la Guadalajara, Spania, s-au desfășurat întrecerile la cerc și minge pentru junioare și proba de ansamblu cu cinci cercuri, la senioare, contand atât pentru calificările în finale cât și pentru ierarhia echipelor – în cazul țărilor care au înscris la start ambele categorii.

Cele 63 de junioare participante, reprezentand 39 de tari, au fost împărțite în trei grupe, gimnastele României, Laura Aniței și Denisa Stoian fiind repartizate în cea de a treia. Primul obiect pe care l-au prezentat în fața arbitrelor – printre ele numărându-se și Alexandra Piscupescu, brevet II – a fost mingea. Laura Aniței a evoluat bine, cu o singura eroare obținând 14,000 puncte. Denisa Stoian, cu probleme la glezna stângă, încă dinaintea turneului nternational de la București, a avut o reprezentație cu doua greșeli, fapt care a dus la un punctaj mai scăzut, 12,500 puncte. Nu același lucru s-a intâmplat cu cel de al doilea obiect, cercul, unde evoluțiile fetelor au fost foarte bune, fără scăpări. Laura Aniței a fost punctată cu 15,600 (locul 9) iar Denisa Stoian cu 15,300 (locul 15) . Astfel, conform regulamentului Uniunii Europene de Gimnastică ce stabilește calificarea în finalele pe obiecte a primelor opt clasate, câte una de țară, la junioare, ieșeanca Laura Aniței obține calificarea în finala la cerc de pe locul 6. Este chiar obiectivul pe care Federația Română de Gimnastică Ritmică și-l stabilise pentru întrecerea europeană iar îndeplinirea lui a fost posibilă cu eforturile antrenorilor de club, unde gimnasta se pregătește, CSS „Unirea” sub îndrumarea prof. Cătălina Radu și Constantin Radu.

„Este meritorie această calificare, în condițiile în care Federația a obținut finanțare de la Ministerul Tinetetului și Sportului doar pentru Europene și Mondiale. Fetele au nevoie de multe competiții de pregătire care să le ajute să intre în formă iar noi, din acest motiv, nu am reușit să le sprijinim. Ne-a sărit în ajutor Comitetul Olimpic Sportiv Român care ne-a mai susțiut participarea la cupe mondiale si concursuri de Grand Prix” ne-a declarat președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, șefa delegației României la aceste Europene.

Ambițiile staff-ului prezent la Guadalajara nu se opresc aici. Mâine vor avea loc întrecerile la măciuci și panglică, obiecte la care gimnastele României au compoziții apreciate de arbitrele internaționale. Rămâne ca fetele să găsească forța interioară de a pune, în locul experienței de care au fost lipsite, toată pasiunea care le motivează să obțină performanțe pentru care alte țări investesc enorm…

Tot mâine vor sosi la Guadalahara, senioarele Denisa Mailat și Andreea Verdeș, însoțite de Maria Gîrbă, antrenor emerit, coordonatoarea Lotului Național. Doar zi de acomodare pentru ele, concursul lor începând abia duminică, după finalele junioarelor.

Liliana Mlădiţa 

Corespondenţă de la Guadalajara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *