◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Pe ce loc a ajuns Sorana Cîrstea, una dintre cele mai valoroase românce din WTA în ultimul deceniu

Sorana Cîrstea (30 de ani), una dintre exponentele importante ale tenisului românesc din ultimul deceniu, încearcă să revină în Top 50 WTA și trage tare la antrenamente, așa cum reiese din postările sale pe rețelele sociale. 

Sfert-finalistă la Roland Garros în 2009, Sorana Cîrstea a preluat imediat ștafeta de la Raluca Olaru, pe finalul anilor 2000, în ceea ce a însemnat revenirea tenisului feminin românesc în elită circuitului. 

După perioada fascinantă marcată de Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir și Cătălina Cristea a venit „epoca” sportivelor născute în anii’90, iar Sorana a polarizat atenția sportului alb, o bună vreme.

Cîrstea se află în prezent, în contextul înghețării topului WTA, pe locul 75 WTA, dar are planuri mari la revenire. 

Câștigătoare a unui singur titlu WTA, Tashkent 2008, Sorana nu a mai reușit o performanță notabilă în circuit din 2013, când pierdea finala turneului de la Toronto cu Serena Williams și urca pe locul 21 în clasamentul mondial.

A urmat o perioadă complicată, cu accidentări și reveniri, iar între timp Sorana a anunțat că se retrage din echipa de Fed Cup a României.

„O apreciez foarte mult din punct de vedere tehnic. Are loviturile perfecte, putem să le dăm exemplu și putem să i le punem în orice manual de tenis.

O tehnică formidabilă cizelată în mulți ani de antrenament are Sorana. În primul set are un nivel ridicat, în al doilea se zbate, dar în al treilea se prăbușește.

Nu e târziu nici la 30 de ani să regleze ceva la acest capitol”, a declarat Sever Dron, fost antrenor la echipa de Fed Cup a României. 

Antrenată în prezent de Carl Maes, Sori a câștigat în carieră un titlu la simplu Tashkent, a adunat peste 5,5 milioane de dolari din tenis și se situează în prezent pe poziția a 75-a în clasamentul WTA.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *