◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Jurnaliștii canadieni înregistrează „niveluri alarmante” de stres și traume legate de profesie

Membrii industriei de știri din Canada suferă de niveluri „alarmante” de stres și traume legate de muncă, sugerează un nou raport, iar cercetătorii cer sprijin pentru a ajuta profesioniștii media să facă față crizelor.
Descoperirile cercetării, bazate pe 1.251 de răspunsuri voluntare la un sondaj online efectuat între 1 noiembrie și 18 decembrie 2021, au arătat că lucrătorii din media s-au confruntat cu rate ridicate de afecțiuni de sănătate mintală în ultimii patru ani, informează peacearchnews.com. Un procent de 60% dintre respondenți au raportat anxietate, 46% au mărturisit că au depresie și 15% afirmă că au suferit simptome de stres post-traumatic.
Cercetătorii principali ai proiectului au spus că raportul subliniază modul în care ciclurile de știri accelerate au exacerbat presiunile de a lucra într-o profesie cufundată în competiție și relatările despre tragedii. „Descoperirile noastre confirmă cele mai mari temeri și suspiciuni cu privire la industria știrilor. Ne revine tuturor – de la primele linii, până la liderii de redacție, directori și educatori în jurnalism – de a înțelege gravitatea acestei situații și de a o aborda în mod semnificativ pentru a reduce daunele pe care le suferă lucrătorii media canadieni la locul de muncă”, a declarat profesorul de jurnalism de la Universitatea Carleton, Matthew Pearson, într-o conferință de presă.
Co-autorul studiului, Dave Seglins, jurnalist CBC News și susținător al sănătății mintale, a declarat că era informației a intensificat stresul pentru jurnaliştii care se confruntă cu sarcini de lucru mai solicitante și securitatea locului de muncă volatilă, deschizându-se totodată porțile pentru dezinformare și hărțuirea online.
Mai mult de jumătate dintre participanții chestionați au declarat că au suferit de ambele tipuri de presiuni.
Sondajul a fost distribuit angajaților Canadian Press.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *