default-logo

Taxarea companiilor din sectorul digital, cu „frâna de mână trasă”

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a recunoscut, marţi, pentru prima dată, că implementarea unui acord global de taxare a companiilor din sectorul digital ar putea dura cu un an mai mult, transmite Reuters.
Acordul, pe care OCDE spera să îl semneze la jumătatea acestui an, ar oferi ţărilor o cotă mai mare din impozitul pe veniturile marilor grupuri digitale din SUA, cum ar fi Apple şi Google, divizie a grupului Alphabet. Acest acord este primul dintre cei doi piloni ai celei mai mari revizuiri a normelor fiscale transfrontaliere dintr-o generaţie.
Revizuirea include şi planuri pentru un impozit global minim pe profit de 15% pentru marile multinaţionale.
Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, a declarat, într-un panel de la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia, că progresul în rezolvarea detaliilor tehnice privind acordul fiscal digital merge mai puţin rapid decât era planificat. „Am stabilit în mod deliberat un calendar foarte ambiţios pentru implementare, pentru a menţine presiunea asupra… dar bănuiesc că cel mai probabil vom ajunge cu o implementare practică din 2024 încolo”, a spus el.
Între timp, Administraţia Biden şi Uniunea Europeană fac eforturi să adopte o legislaţie care să pună în aplicare acordul global privind impozitul minim convenit în octombrie anul trecut de aproape 140 de ţări.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*