◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Un partid de opoziție din Irlanda a lansat un proces SLAPP împotriva radiodifuzorului RTÉ

O alertă a fost înregistrată în platforma pentru libertatea presei a Consiliului Europei (CoE), după ce șeful Sinn Fein, cel mai mare partid de opoziție din Irlanda, a lansat un proces pentru defăimare împotriva radiodifuzorului RTÉ.
Mary Lou McDonald, liderul Sinn Féin, a depus dosarul în urma unui interviu radio difuzat în februarie, referitor la o controversă care se desfășura atunci asupra faptului că niciunul dintre cele trei partide de guvernare ale țării nu a fost invitat să vorbească la un miting organizat pentru Ziua Internațională a Femeii. McDonald, care a vorbit la miting, dar nu a făcut parte din emisiunea RTÉ, a dat în judecată publicația din cauza comentariilor făcute de un jurnalist.
Alerta, depusă de către Indexul de cenzură, clasifică procesul drept SLAPP – Proces strategic împotriva participării publice.
Recent, Comisia Europeană a lansat o directivă menită să rezolve aceste procese, care sunt văzute ca o amenințare la adresa libertății presei, deoarece indivizi puternici le folosesc adesea pentru a reduce la tăcere jurnaliştii. Directiva se concentrează pe cazurile cu „implicații transfrontaliere”, dar recomandă modul în care măsuri similare ar putea fi adoptate în legislația națională.
Aceasta este a treia oară când McDonald inițiază proceduri de defăimare la Înalta Curte a Irlandei. RTÉ se confruntă, de asemenea, cu un proces de defăimare din partea controversaților europarlamentari irlandezi Clare Daly și Mick Wallace, potrivit EURACTIV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *