◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Autoritățile din Filipine au ordonat închiderea site-ului de știri fondat de laureata Nobel Maria Ressa

Jurnalista și laureată a Premiului Nobel pentru Pace Maria Ressa (foto) a anunțat că guvernul filipinez a ordonat organizației sale de știri Rappler să se închidă. Ressa, CEO și fondator al Rappler, a lansat o declarație în timpul Conferinței internaționale de presă a Centrului Est-Vest de la Honolulu, spunând că la nivelul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din Filipine (PSEC) s-a menținut decizia anterioară de a se revoca licența de funcționare a site-ului de știri. „Avem căi de atac legale existente până la cea mai înaltă instanță. Pentru noi este o afacere obișnuită, deoarece, în opinia noastră, acest lucru nu este imediat executoriu fără aprobarea instanței”, a scris Ressa într-un comunicat pentru personalul Rappler.
Ressa a fost implicată în bătălii legale în ultimii ani și a spus că a fost vizată din cauza materialelor critice ale site-ului său de știri la adresa administrației președintelui în exercițiu Rodrigo Duterte, potrivit edition.cnn.com.
Ressa a vorbit adesea despre provocările cu care s-au confruntat ea și Rappler pentru a acoperi știrile din Filipine, fiind deseori ținta unor provocări de ordin legal care sunt considerate în general a fi motivate politic, inclusiv o condamnare pentru calomnie cibernetică și presupuse infracțiuni fiscale. „Jurnaliştii au fost vizaţi în moduri prin care nu am mai trecut niciodată din zilele lui Marcos. În mai puţin de doi ani am avut zece mandate de arestare fără să fi făcut nimic diferit de ceea ce am făcut am făcut până acum”, a spus Ressa pentru CNN în 2021. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *