◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Încă un jurnalist a fost ucis în Mexic; al 12-lea în 2022

Un jurnalist mexican a fost împușcat în timp ce ieșea din casa sa din Ciudad Victoria, în nord-estul Mexicului. Fiica sa, în vârstă de 23 de ani, a fost, de asemenea, rănită grav în atacul armat.
Victima, Antonio de la Cruz, în vârstă de 47 de ani, reporter la ziarul regional Expreso, este al 12-lea jurnalist mexican ucis în acest an pe fondul violenței în creștere împotriva membrilor presei, relatează aljazeera.com.
De la Cruz a lucrat pentru Expreso timp de aproape trei decenii, relatând despre probleme rurale și sociale în timp ce locuia în orașul Ciudad Victoria, situat în statul de frontieră Tamaulipas, care s-a confruntat cu probleme de violență și crimă organizată.
Împușcarea lui de la Cruz este cel mai recent dintr-un șir de atacuri violente asupra jurnaliștilor din Mexic, făcând din 2022 cel mai mortal an pentru membrii presei din țară.
Două jurnaliste mexicane, Yessenia Mollinedo și Sheila Johana Garcia, au fost ucise în statul Veracruz în luna mai, iar peste 150 de jurnalişti au fost uciși din anul 2000 încoace. Jurnaliștii angajați la instituțiile media regionale mai mici se confruntă adesea cu cel mai mare risc.
Grupurile pentru drepturile omului și pentru libertatea presei au deplâns violența cu care se confruntă jurnaliștii mexicani și au cerut guvernului să acționeze. Pe site-ul său, grupul Reporteri fără Frontiere a declarat că președintele mexican Andrés Manuel López Obrador nu a „întreprins reformele necesare pentru a opri spirala violenței împotriva presei”. De altfel, președintele Obrador a fost criticat pentru ostilitatea sa față de mass-media, pe care a atacat-o în mod repetat în timpul mandatului său. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *