◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Celebrul jurnalist sportiv Lucian Oprea s-a stins din viață la 70 de ani

Este doliu în lumea presei. Un celebru jurnalist s-a stins din viață. Acesta a lucrat la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES peste trei decenii și era extrem de cunoscut în lumea sportului românesc.

Este vorba despre fostul mare jurnalist şi comentator sportiv Lucian Oprea. Peste trei decenii, acesta a lucrat la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, iar duminică seară s-a stins din viaţă, la vârsta de 70 de ani.

Potrivit familiei sale, decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator.

Lucian Oprea, născut la Craiova, pe 15 august 1950, a fost absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti (1979), iar în perioada 1972-2003 a lucrat ca publicist-comentator la AGERPRES.

Totodată,  jurnalistul a acoperit 19 ediţii ale Jocurilor Olimpice (nouă de vară şi zece de iarnă), a fost prezent la zeci de campionate mondiale, de unde a transmis reportaje şi analize din gimnastică, box, tir, lupte, popice, hochei pe gheaţă, karate, atletism şi altele pentru AGERPRES, radio, presă şi televiziune. Tot în această perioadă a fost prezent la 20 de ediţii ale Turului ciclist al României. Între 1990 şi 1998, a fost membru titular în Comitetul executiv al Asociaţiei Presei Sportive.

Opt cărți publicate

După această perioadă, între 2003 şi 2006, Lucian Oprea a publicat opt cărţi de reportaje sportive, printre care „Atena 2004”, „Bicicleta, dragostea mea”, „Pilde olimpice”, „Premiere pe acoperişul lumii”, „Cercuri de foc şi gheaţă”.

Pe parcursul activităţii sale profesionale a semnat rubricile permanente la revistele Viaţa Studenţească şi Flacăra (până în 1990).

În același timp, a lucrat în presa audio-vizuală, la televiziunile Amerom şi Soti, la Radio România şi Total și a fost publicist-comentator la ziarul Tineretul Liber, 1991, 1992-1995, responsabil al paginilor de sport la Expres Magazin, şef de departament la revista Privirea. A colaborat la numeroase publicaţii din provincie, iar din 1997 a fost reporter special la Gazeta sporturilor.

Nu s-a oprit niciodată din scris

Pentru el, scrisul nu s-a oprit niciodată. În anul 2019, jurnalistul a lansat cartea „Ilie Goga, Il Campionissimo, Fausto Coppi/Lucian Oprea, Istoria adevărată a bicicletei”, apărută la 100 de ani de la naşterea celebrului ciclist italian şi la zece ani de la dispariţia marelui jurnalist Ilie Goga.

Același lucru s-a întâmplat până în ultimele zile de viață. Ultima postare de pe blogul său personal a fost scrisă din 28 august, legată de marea sa iubire, ciclismul.

Înmormântarea va avea loc marţi 1 septembrie, la Cimitirul Străuleşti 2, la ora 11:00.

Autor: 

Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *