default-logo

PLECAREA LUI HAGI, REVENIREA LUI CONTRA ȘI RUȘINEA DE LA DINAMO

Posted On 01 sept. 2020
By :
Tag:

Liga I la fotbal, rezultatele etapei a 2-a:

 
Gaz Metan Mediaș – FC Argeș 2-0
UTA – FC Voluntari 0-0
FC Hermannstadt – Academica Clinceni 2-2
CFR Cluj – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0-0
FC Botoșani – Politehnica Iași 4-0
CS Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 2-0
FCSB – FC Viitorul 3-0
Chindia Târgoviște – FC Dinamo 1-0
 
Ediția 2020-2021 a Ligii I continuă să șocheze. Lucrurile se modifică din mers, mult mai repede decât ne-am fi așteptat. Hagi s-a retras de pe banca echipei înființate tot de el, FC Viitorul, unde a stat 6 ani și a făcut istorie, cucerind titlul național, Cupa și Super-cupa României. Fără Gică Hagi – în cazul căruia dorim din tot sufletul să nu se adeverească zvonul tot mai insistent cu problemele de sănătate – se anunță zile foarte grele pentru romantica și frumoasa grupare de la Malul Mării. 
La Dinamo a reapărut celebrul Cosmin ”Guriță” Contra, însă debutul ”câinilor” sub bagheta sa a fost lamentabil, fosta multiplă campioană din Șoseaua Ștefan cel Mare pierzând cu un team până mai ieri de liga a 2-a, Chindia Târgoviște, într-un meci de coșmar, desfășurat – culmea – pe un teren neutru, la Ploiești, meci după care antrenorul Contra a tunat și a fulgerat, anunțând schimbări masive în lot și în echipă! Și nota bene: Chindia nu mai e nici măcar umbra fostei echipe de legendă a Târgoviștei care, în anii 80, reinventa fotbalul și uluia România cu titani precum Gicu Dobrin, Gigi Tătaru sau Narcis Coman!
Nici alte partide nu au fost deloc liniștite și nici nu s-au încheiat previzibil. Campioana, CFR Cluj, recent  și dramatic eliminată din Champions League, la penalty-uri, de Dinamo Zagreb, continuă seria nefastă și face doar 0-0, acasă, cu mult mai slab cotata, dar ambițioasa grupare Sepsi OSK.
Tot o fostă campioană (o, tempora!), FC Argeș, se reacomodează greu cu prima scenă, unde deocamdată, FCSB; FC Botoșani și Universitatea Craiova defilează! Să vedem până când. Ne așteaptă, oricum, o ediție extrem de interesantă de campionat, pe care – înainte de orice – nu am dori să o vedem întreruptă sau, Doamne ferește!, suspendată, de noul și teribilul coronavirus! Foto Cosmin Contra, RomaniaTVNet.
 
 
Mugur Popovici/UZPR
 
 
Despre autor

Lasă un răspuns

*