default-logo

AURA IMBARUS și extraordinarul secret american al iubirii de oameni și artă

A vorbi despre Aura Imbarus este ca o redescoperire a sinelui tău sau, mai bine zis, ca o conştientizare a dorinței de a trăi viața la modul cel mai frumos, onorabil și cu recunoștință. Pedagog premiat, jurnalist, life coach și autor al bestsellerului Amazon apreciat de critici „Out of the Transylvania Night: A Story of Tyranny, Freedom, Love and Identity”, Aura Imbarus trăiește de ani buni în California, dar își are obârșia în Sibiu. Și-a luat licența în limbi străine, în studii americane și britanice și doctoratul în științe umaniste, iar din 1998, ea predă engleza atât la liceu dar și la colegiu, în California de Sud. A studiat cu dr. Wayne Dyer, Dr. Joe Dispenza, Bruce Lipton, Bob Protector și a avut însemnate apariții televizate la NBC, ABC, CNBC și altele. Deține propria-i revistă „See Beyond Magazine”, o publicație americană de mare succes despre adolescenți , minți tinere și adulți tineri la inimă.

Anul acesta la Târgul de carte și experiențe culturale Libfest 2022, am avut onoarea să-i prezint „Conversații cu trecutul”, apărută recent la editura Creator/Libris în limba română, carte de altfel care a fost publicată și lansată deja în limba engleză în America. 

Dincolo de fascinația scrisului său, Aura Imbarus, cred că deține un secret extraordinar al valorizării frumuseții umane și al perfectării sinelui interior, aducând în prim plan, prin tot ceea ce realizează, iubirea ei pentru semeni, artă și cultură. Vă invit, iubiți cititori, la un dialog inedit ce unește spiritul și sufletul nostru românesc cu Aura Imbarus, această ființă aleasă de peste ocean, a cărei uimitoare călătorie în viață este mereu spre ”Acasă”, acea stare ideală de a fi și a exista. 

– Frumoasă Aura Imbarus, ce reprezintă cartea „Conversații cu trecutul” pentru dumneavoastră? 

O împăcare cu trecutul, o conversație deschisă, liberă, sinceră și emoțională pe care am avut-o cu mine însămi, cu greșelile pe care le-am făcut de mai multe ori, cu idea de a lăsa trecutul acolo unde îi este locul – în trecut – dar nu înainte de a face pace cu el, de a nu îl mai judeca, ba chiar mai mult, de a-i mulțumi pentru tot ceea ce mi-a dăruit, pentru toate rănile emoționale, durerile de cap și goluri în stomac. Această carte este scrisă între două scrisori, una adresată trecutului meu și cea de a doua, prezentului meu. Între cele două puncte terminus am conversații cu mine însămi pe tema iubirii, fricii, credinței, religiei, încrederii în sine și în societate.

– Ați mai scris și publicat și alte cărți?

Da, prima mea carte se numește „Afară din noaptea Transilvaniei” și a fost publicată în limba engleză în America, la fel ca și cea de a doua carte „Conversații cu trecutul”. Amândouă cărțile au fost lansate în California, prima fiind „endorsed” de Nadia Comăneci, iar cea de a doua, de Anita Moorjani, New York Times bestseller. ”Afară din noaptea Transilvaniei” este un memoriu și a fost scrisă după moartea mamei mele, iar „Conversații cu trecutul” se înscrie la categoria positive psychology/self-help și a fost scrisă după moartea tatălui meu. Aceste două cărți sunt puncte de referință în viața mea, marcând două apogeuri extrem de dureroase. Ele au fost scrise într-un proces cathartic de eliberare emoțională și, în același timp, de reechilibrare spirituală.

– Cum a fost colaborarea cu Editura Creator?

Începând de la editarea cărții până la apariția ei la tipar, toată echipa de la Editura Creator a fost nemaipomenit de profesionistă. Fiecare om cu care am vorbit își știe foarte bine meseria și rolul lui în procesul de traducere și publicare. Chiar publisher-ul meu din America, Rainbow Ridge Books și președintele ei au fost impresionați de viteza de acțiune și profesionalism a celor de la Editura Creator. Sunt foarte mulțumită de eforturile depuse de această editură pentru a aduce în tară și în limba mea maternă,”Conversații cu trecutul”, carte care s-a născut, de altfel, într-un mod inedit, pe platourile de filmare, unde mă aflăm cu celebrul scriitor Neale Donald Walsch pentru realizarea documentarului său făcut de Amazon,”Conversații cu Neale”. Preluarea Editurii Creator pentru a da naștere în limba română cărții a fost de bun augur și mulțumesc cu recunoștință întregii echipe.

– Intenționați și alte proiecte legate de această carte?

Cred că această carte „Conversații cu trecutul” are o dimensiune mult mai mare, aș putea spune internațională și poate crea un pod cultural între America și România. Împreună cu tine, minunată actriță și scriitoare Claudia Motea, doresc să facem un turneu în State și în patria mamă, unde scrisul și actoria se vor putea îmbina cu arta și fashion.

– Iubiți mult călătoriile, natura. Care a fost cea mai spectaculară călătorie a dumneavoastră?

Călătoresc cam trei luni pe an, și pot să spun că din punct de vedere spiritual, am fost profund impresionată de Jerusalem și Ephesus unde am fost cu Dr. Wayne Dyer. Apoi în Brazilia, sătucul mic numit Abadiânia și Sedona din Arizona sunt locuri absolut fabuloase! Din punct de vedere cultural,o reverență de suflet pentru Florența și Singapore, iar din punct de vedere emoțional, sunt alături de Granada (un loc la care am visat de când eram mică) și Athena (de unde sunt strămoșii mei)!

– Un motto inspirațional aveți?

Ajută întotdeauna, și dacă nu poți ajuta, măcar nu face rău nimănui!

– Ce ați vrea să știe românii din România despre românii din America?

Mulți români din America nu au uitat „the green grass from home” cum cântă celebrul Tom Jones, chiar dacă ei trăiesc la mare depărtare fizică, dar nu spirituală și emoțională. Personal am fost foarte impresionată de „Via Transilvanica” și de „Tasuleasa Social”, un proiect extraordinar care o să pună România pe harta mondială, așa cum s-a întâmplat în Spania cu faimosul Camino de Santiago. Proiectul a fost susținut în America de RUF – Romanian United Fund și de fondatorul ei, Mihai Lehene.

– Alte proiecte în America?

În luna septembrie o să filmăm un proiect nou bazat pe bucătăria tradițională românească combinat cu fashion și muzică pentru o rețea de televiziune americană. Apoi vor urma alte două proiecte cu artiști italieni bazate pe pictură și fashion care vor fi lansate în Europa și America. Și, mai trebuie să termin cea de-a treia carte pe care deja am început-o, asta pe lângă revista pe care o conduc și care se numește ”See Beyond Magazine”.

– Un mesaj pentru cititori…

Faceți pace cu trecutul vostru, cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că prezentul ne așteaptă în această clipă minunată, gata să ne dezvăluie miracolele vieții noastre!

Interviu de Claudia Motea

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*