default-logo

Calendar CERTITUDINEA / Octombrie 2018

Prin acest calendar, revista „CERTITUDINEA” și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România atrag atenția că am intrat în cel mai important centenar din istoria noastră.

Coperta calendarului are, ca imagine centrală, o pictură murală de la așezământul românesc din Ierusalim, reprezentând-o pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe, având pe fundal harta României Mari mărginită de tricolor și versurile lui Mihai Eminescu din poezia „Ce-ți doresc eu, ție, dulce Românie”. Cu alte cuvinte, sinteza iconografică a expresiei „Grădina Maicii Domnului”.

Calendarul este ilustrat, la fiecare lună, cu imaginea unui eveniment corespunzător lunii respective din anul 1918 (în data de 29 septembrie 1918, Partidul Naţional Român devine organ provizoriu de conducere a Transilvaniei).

Imaginile sunt încadrate într-o „fereastră” reprezentând conturul ROMÂNIEI MARI, ale cărei granițe sunt trasate, ca și în imaginea de pe copertă, cu tricolorul românesc. În felul acesta, calendarul „CERTITUDINEA” oferă, pe de o parte, perspectiva generală a tuturor evenimentelor importante care au avut loc în cel mai important an al identității noastre naționale (1918), iar pe de altă parte transmite mesajul unor responsabilități sacre pe care noi, contemporanii centenarului, trebuie să ni le asumăm.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.