default-logo

KIRCHWEIH – Hramul bisericii

Franzdorf- Văliug

Duminică, 3 octombrie 2021, în localitatea cărăşană Văliug / Franzdorf, va avea loc Sărbatoarea Bisericii Romano-Catolice, KIRCHWEIH/ HRAM. Ridicată în anul 1861 în stil neo-romanic cu influenţe neo-gotice de către coloniştii Imperiului trimişi aici pentru apărarea graniţelor de est, Biserica din micuţa localitate aşezată la poalele munţilor Semenic este patronată de  Sf. Francisc de Assisi, ocrotitorul întregii comunităţi.

 Programul cuprinde:

Ora 14:30  Biserica Romano-Catolică Sf. Francisc de Assisi

  • Program susţinut de Fanfara BERGWERKSKAPELLE, Steierdorf- Anina

Ora 15:00  Biserica Romano-Catolică Sf. Francisc de Assisi

  • Sfânta Liturghie cu prilejul celui de-al 160-lea hram al Bisericii Romano-Catolice Sf. Francisc de Assisi oficiată de pr. Veniamin PĂLIE, parohul Bisericii Romano-Catolice Maria Zăpezii din Reșița

Ora 16:15  Piațeta din fața Primăriei

  • Ceremonia de ridicare a pomului de Kirchweih
  • Reprezentație de dansuri populare germane cu formația Enzian/ Gențiana din Reșița a Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan.

Vă invităm la Kirchweih-ul de la Văliug, la sărbatoarea Sf. Francisc de Assisi (1181 sau 1182 -3 octombrie 1226), în anul în care comemorăm 840 de ani de la nașterea Sa.

Evenimenul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Văliug

 Parteneri: Parohia Romano-Catolică Maria Zăpezii Reşiţa, Biserica Romano-Catolică Francisc de Asissi Văliug, Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan şi Societatea pentru Cultură METARSIS- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană.

semndecarte.metarsis.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.