◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Simpozionul Internațional „Banatul-istorie și multiculturalitate” 

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, în parteneriat cu Societatea Română – Fundația de Etnografie și Folclor din Voivodina și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina și în colaborare cu Academia Română -filiala Timișoara, organizează la Reșița, în perioada 1-2 noiembrie, cea de-a 24-a ediție a Simpozionului Internațional „Banatul-istorie și multiculturalitate”. 
Vineri, 1 noiembrie, de la ora 18:00, în Holul UEM Reșița, vor avea loc lansări de carte și prezentări ale expoziției româno-sârbe. Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc, sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 10:00, în Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu” din Reșiţa. „Am vrut să fie o ediţie simbol pentru ceea ce înseamnă Banatul istoric, în sensul că vom pune în valoare oameni de seamă din Voivodina şi din România, pentru că mereu se spune că Banatul are locuri frumoase, lucruri iscusite făcute de oameni, dar care nu sunt puse în lumină”, a precizat pentru Radio Reşiţa, prof. univ, dr., Gheorghe Popovici.

„În felul acesta, arătăm încă o dată că Banatul rămâne un model de convieţuire paşnică între etnii”, a mai spus prof. univ. dr., Gheorghe Popovici, de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.

Simpozionul se desfășoară din 1996, alternativ, un an în Voivodina (Serbia) și un an la Reșița (România). În acest an participă peste 80 de cercetători, profesori universitari și oameni de istorie și cultură din 7 țări: Croația, Muntenegru, Germania, SUA, Serbia, Ungaria și România.

Ada Botezan / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *