default-logo

Ziua Naţională a Radioului – 92 de ani de la prima transmisiune în eter

Radio România marchează duminică 92 de ani de la prima transmisie în eter. „Alo, alo, aici Radio Bucureşti…” au fost primele cuvinte care s-au auzit la radio.

Profesorul Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România, este cel care a făcut acest fapt posibil.

Ca recunoaştere a rolului în istoria României, Parlamentul României a adoptat, pe 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Din 1928, radioul public şi-a asumat o misiune extrem de importantă şi, în cei 92 de ani de existenţă neîntreruptă, a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României.

„Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, radioul public a rămas un reper de credibilitate”, a transmis instituţia într-un comunicat.

Cu o cotă de piaţă de 30% la nivel naţional şi cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic, Radio România este lider de piaţă, conform ultimului studiu de măsurare a audienţei.

Radio România Actualităţi rămâne pe primul loc în Bucureşti, cu o valoare a cotei de piaţă de 16,5%, mult deasupra următorilor clasaţi, fiind ascultat zilnic de 231.000 de ascultători.

Duminică, posturile RR marchează aniversarea cu diverse emisiuni şi intervenţii speciale.

news.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.