◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Radio Cernăuți – 5 ani de la înființare de Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României, exact cu cinci ani în urmă, la 1 decembrie 2015  pe pagina Agenției BucPress a fost lansat postul de Radio Cernăuți – primul și unicul post de radio din Ucraina care emite 24 de ore din 24 în limba română.

În acești 5 ani de activitate Radio Cernăuți, care face parte din trustul BucPress, a difuzat doar muzică românească, a realizat emisiuni în direct dedicate situației românilor din Ucraina și de pretutindeni, ediții de știri zilnice despre românii din regiunile Cernăuți, Odesa și Transcarpatia, investigații jurnalistice, emisiuni pe teme politice, culturale, dedicații muzicale, a încheiat acorduri de colaborare și schimburi de emisiuni cu Societatea Românească de Radiodifuziune, RFI România, a preluat emisiuni în limba română de la Radio Ucraina Internațional, Radio Trinitas, Radio Lumina, Radio Bucovina, Radio Tisa.

Pe parcursul acestor ani, pas cu pas, ne-am apropiat de inimile românilor de pretutindeni. Centrul Media BucPress, asociația jurnaliștilor români din Ucraina, a finalizat în 2020 un amplu proces de modernizare a postului de Radio Cernăuți. Au fost modernizate și perfecționate aplicațiile Radio Cernăuți pentru dispozitivele mobile în baza Android și iOS, playerul radioului nostru a fost instalat pe zeci de website-uri partenere, inclusiv într-o formulă nouă pe rețeaua TuneIN (o rețea cu zeci de milioane de ascultători în întreaga lume).

Fonoteca a devenit mult mai bogată, cu mii de piese noi (primite chiar de la interpreții-prieteni ai postului nostru de radio), iar în urma aplicării tehnologiilor moderne culegem roadele parteneriatelor noastre, semnate în ultimii ani în premieră pentru presa românească din Ucraina.

Așadar, zilnic, în afară de edițiile informative și cultural-muzicale ale Radio Cernăuți, transmitem emisiuni ale partenerilor noștri în cadrul unui sistem informațional integru, iar emisiunile redacțiilor partenere, dedicate românilor de pretutindeni, vor fi difuzate de unicul post de radio din Ucraina care emite nonstop în limba română.

Echipa Radio Cernăuți aduce mulțumiri tuturor celor care au fost și sunt alături de noi pe parcursul celor cinci ani de zile. Menționăm, în primul rând, ascultătorii noștri fideli din regiunea Cernăuți, dar și cei din zonele istorice – Maramureșul din dreapta Tisei și sudul Basarabiei. Ne bucurăm de faptul că suntem ascultați în zeci de state ale lumii, suntem recunoscători tuturor ascultătorilor pentru fidelitate și prietenie.

Transmitem de Ziua Națională a Românilor tuturor românilor, tuturor bucovinenilor, herțenilor și basarabenilor, care se află departe de ținutul natal, însă sunt aproape de casa părintească cu sufletul, cu cugetul, cele mai frumoase gânduri.

Merită menționat faptul că Radio Cernăuți a fost lansat în 2015 de Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți în cadrul unui proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. În momentul de față, Radio Cernăuți face parte din trustul de presă BucPress, bucurând ascultătorii cu emisiuni de suflet.

Alături de celelalte organe de presă ale Centrului Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina (revista de gândire românească „BucPress”, postul BucPress TV, Agenția de știri BucPress), Radio Cernăuți va continua să informeze zilnic românii de pretutindeni despre actualitatea social-politică și culturală a comunității românești din Ucraina, o consolidare a pozițiilor trustului BucPress în spațiul informațional din estul Europei fiind o prioritate a echipei noastre.

De Ziua Națională a României le spunem tuturor românilor „La mulți ani!” Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română, sărbătoarea națională să unească toata suflarea românească. La mulți ani România, la mulți Radio Cernăuți!

Cum poate fi ascultat Radio Cernăuți

Pe pagina Agenției de știri BucPress – www.bucpress.eu (apăsați pe playerul radio din partea dreaptă)

Link direct cu auto-player https://bucpress.eu/radio-online.php

În rețeaua globală TuneIN – https://tunein.com/radio/Radio-Cernauti-s279075/

Descărcând Aplicația Radio Cernăuți pentru Android – https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.radio.mgherman

Descărcând Aplicația Radio Cernăuți pentru iOS – https://apps.apple.com/us/app/radio-cernauti/id1291249634

Cu ajutorul playlist pentru Winamp, WMP, VLS et. – https://c4.radioboss.fm/playlist/260/stream.m3u

Cu ajutorul PLS playlist – http://c4.radioboss.fm/playlist/260/stream.pls

URL direct – https://c4.radioboss.fm:18260/stream

Pe Live Radio Online – https://www.liveonlineradio.net/ru/ukraine/radio-cernauti.htm

Pe Radio Forest – https://www.radioforest.net/radio/radio-cernauti/745191

Pe Radio Expert – https://www.radioexpert.net/radio-romania-live-radio-station/304/radio-cernauti/doar-internet/romania/

Pe Live TV RADIO – http://www.live-tv-radio.com/radio/romania/radio-cernauti.shtml

Pe Euromedia Bucovina – http://euromedia-ucraina.blogspot.com/

Unele emisiuni sunt transmise în direct pe Facebook (pagina Centrului Media BucPress și Radio Cernăuți), pe YouTube și în TuneIN.

Recomandăm tuturor ascultătorilor noștri să descarce ultima versiune a aplicației Radio Cernăuți pentru dispozitivele mobile. De asemenea, recomandăm actualizarea browser-elor pentru a asculta în cea mai bună calitate emisiunile Radio Cernăuți.

Dr. Marin GHERMAN

președinte și coordonator de proiecte al Centrului Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *