default-logo

China anunță că JO de la Beijing se vor desfășura „fără griji”

China recunoaşte că varianta omicron a noului coronavirus ridică dificultăţi suplimentare în organizarea Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă de la Beijing, în perioada 4-20 februarie, însă şi-a reiterat încrederea în succesul evenimentului. „Acest lucru va reprezenta cu siguranţă câteva provocări în domeniul luptei împotriva epidemiei. Însă China are experienţă în domeniu şi sunt deplin convins că JO de Iarnă se vor desfăşura fără griji şi aşa cum s-a prevăzut”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.
China a controlat epidemia covid-19 pe teritoriul său prin măsuri dure – o limitare foarte puternică a zborurilor internaţionale, plasarea obligatorie în carantină la sosire, depistări masive sau plasarea în carantină a cazurilor de contact, identificate prin aplicaţii de urmărire a deplasărilor. Viaţa şi-a reluat în mare parte cursul normal încă din primăvara anului trecut.
În prezent, țara se confruntă cu apariţia unor focare reduse şi sporadice.
În contextul în care frontierele chineze sunt practic închise din 2020, Jocurile Olimpice de la Beijing urmează să se desfăşoare în condiţii sanitare foarte stricte, în care vor putea să intre doar cei aproximativ 2.900 de sportivi aşteptaţi, care vor trebui să fie vaccinaţi sau să se plaseze în carantină timp de 21 de zile de la sosire. Toţi participanții urmează să fie supuşi unor teste de depistare zilnice. Numai spectatori rezidenţi în China vor putea asista la probe, în timpul Jocurilor Olimpice.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.