default-logo

O grea lovitură pentru jurnalismul patriotic: Lazăr Lădariu ne-a părăsit

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a primit, cu consternare și durere, vestea plecării dintre noi a marelui patriot și ziarist Lazăr Lădariu, directorul ziarului „CUVÂNTUL LIBER” din Tg. Mureș.
A fost unul dintre cele mai strălucite condeie ale UZPR și ale întregii prese românești, de când există ea. Devotat până la sacrificiu valorilor identitare și profesionalismului de înaltă clasă, și-a însușit și a impus, atât cât i-a stat în puteri, deviza jurnalismului responsabil formulată cândva de Caragiale: „Cinste și gramatică!”.
Ne exprimăm nădejdea că absența fizică a lui Lazăr Lădariu de la „Cuvântul Liber” din Tg. Mureș nu va face ca ziarul să fie mai puțin „Cuvânt” și mai puțin „Liber”, oricât de greu le-ar fi, celor care i-au stat alături, să lupte pe frontul din Transilvania al românismului curat, lipsiți de pavăza simbolică a prezenței sale.
Lazăr Lădariu nu mai este. A plecat în prima zi a anului 2019, după ce a primit, totuși, de la Dumnezeu, îngăduința de a fi martor viu al Centenarului Marii Uniri și de a atinge, cu ultimele pâlpâiri de viață, începutul Centenarului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, prima uniune de breaslă înființată în România Mare. În profesia noastră atât de tulburată de contorsiunile istoriei, cuvântul liber al lui Lazăr Lădariu a fost, pentru jurnaliștii români din Transilvania, ceea ce a fost lancea lui Horia pentru toți românii asupriți din Imperiul Habsburgic.
Odihnește-te-n pace, camarade! Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România va prelua o parte din povara ștafetei tale. Ești la fel de viu ca atunci când trăiai.

UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.