default-logo

Președinția franceză a CE lucrează la proiectul „Spitalul European”

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a detaliat prioritățile cheie în materie de sănătate ale Președinției franceze a Consiliului UE, subliniind lansarea „Spitalului European”, proiect gândit să consolideze sistemele de sănătate și să sprijine cooperarea sanitară în întreaga Europă. Într-o întâlnire video cu comisia de mediu a Parlamentului European, Véran a prezentat priorități ambițioase în materie de sănătate, în ciuda faptului că sănătatea nu s-a situat inițial în prim-planul agendei Președinției franceze, care se desfășoară până în luna iunie. „Franța nu își va cruța eforturile pe această direcție”, a punctat Véran, amintind reușitele fostul stat deținător al Președinției, Slovenia, în ceea ce privește „Uniunea Sănătății”.

Pentru a consolida cooperarea dintre țările UE și a răspunde mai bine la problemele de sănătate publică, Véran a spus că va profita de oportunitatea Președinției franceze pentru a crea eticheta „Spital European”, care este voluntară și permite instituțiilor de sănătate din UE să creeze o rețea pentru a-și conjuga eforturile și a face schimb de informații privind progresul științific.

Mai mulți europarlamentari, inclusiv europarlamentarul italian Alessandra Moretti din tabăra S&D, l-au chestionat pe Véran cu privire la accesul inegal la sănătate în UE. Pentru a depăși aceste inegalități în ceea ce privește accesul la îngrijire, Moretti i-a cerut lui Véran „să instituie un acces minim la serviciile sociale”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.