◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Împărtășirea materialelor între redacții. De la „de neconceput” la „colac de salvare”

Într-o perioadă în care ziarele se închid în SUA, noile acorduri de acțiuni între organizațiile de știri sunt un colac de salvare. „Pe vremuri, în jurnalism, împărtășirea știrilor între concurenți era de neconceput. Grupurile de presă au fost criticate deopotrivă de reporteri, producători și editori. Ideea ca o altă organizație de presă să împărtășească o poveste ar fi un motiv suficient pentru ca unii jurnaliști să vrea să-și dea demisia. Asta a fost atunci, alaa este acum”, scrie editorialista Rebecca Tallent, în idahocapitalsun.com.

Recent, Moscow-Pullman Daily News și Lewiston Tribune au anunțat că va exista un sistem de partajare pentru anumite povești – în special din Legislatura din Idaho – cu Idaho Press la Nampa, pentru a obține informații pentru mulți oameni într-un mod rapid și rentabil. Profesioniștii din industria presei știu că este o tendință în curs de dezvoltare, care are unele beneficii. Daily News și Tribune vor continua un parteneriat cu Northwest Public Broadcasting la WSU, prin relatări despre sănătate cu reporterul NWPB Rachel Sun. Daily News are, de asemenea, acorduri cu Spokane Faith and Values și High Country News pentru comentarii. Ei folosesc, de asemenea, știri de la Idaho Capital Sun.

Aceste noi acorduri vin într-un moment în care au apărut multe noi redacții nonprofit în ultimii ani, inclusiv Capital Sun, care acoperă domenii pe care alte organizații de știri nu le pot acoperi, din cauza bugetului sau a altor restricții. Grupurile de știri nonprofit, cum ar fi Capitol Sun (parte a Statelor Newsroom la nivel național) permit altor publicații să le folosească munca, atribuindu-le materialele.

Editorul Capitol Sun, Christina Lords, a spus că astfel de acorduri sunt de mare ajutor pentru ziarele mai mici: „Le spun oamenilor tot timpul că am lucrat la ziare mici din tot statul, unde noi, ca echipă de raportare, stăm în jurul mesei și discutăm despre ideile noastre de povești și încercăm să ne umplem bugetele zilnice și săptămânale. Iată ce am învățat după aproape doi ani în care am oferit gratuit conținutul nostru altor canale: oamenilor nu le pasă neapărat care reporter a scris ce poveste”. (redacția UZPR)

Foto: pixbay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *