◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Germania propune o alianță internațională pentru securitatea alimentară

Ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze, consideră că G7 și țările donatoare ar trebui să formeze o alianță pentru securitatea alimentară, informează EURACTIV Germania.
Oficialul german a spus că dorește să obțină „o coordonare mai puternică a G7 și a altor donatori și organizații internaționale în lupta împotriva crizei alimentare”. Propunerea a fost deja prezentată G7, a cărui președinție deține în prezent Germania.
Prețurile alimentelor au atins niveluri record de când a izbucnit războiul în Ucraina, unul dintre cei mai importanți exportatori de grâu din lume și un furnizor important pentru Programul Alimentar Mondial al ONU. Țările dependente de export din Asia și Africa au fost cele mai puternic afectate. „O simțim aici, în Germania, în portofelele noastre, dar în alte părți ale lumii este acum o chestiune de a se asigura mijloacele de existență”, a adăugat ministrul social-democrat.
Potrivit propunerii lui Schulze, alianța globală ar trebui să ajute la coordonarea ofertelor de ajutor din partea țărilor donatoare și să le adapteze la nevoile celor afectați de criză. Germania a promis 430 de milioane de euro în plus față de bugetul de dezvoltare planificat.
În practică, noua alianță urmează să fie modelată pe inițiativa internațională COVAX, care a fost lansată în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a asigura accesul egal la vaccinuri în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *