default-logo

Simona Halep Wimbledon / Marile favorite cad pe capete, pe jumătatea campioanei noastre! Osaka, eliminată

Sportiva noastră pare din nou ocrotită de şansă într-un turneu mare. După ce Marketa Vondrousova, finalista de la Roland Garros, a fost eliminată de pe jumătatea campioanei din Constanţa, primul tur a mai făcut o „victimă” cu nume: Naomi Osaka, numărul doi mondial, a fost eliminată total neaşteptat, de Yulia Putintseva (39 WTA). Sportiva din Kazakhstan s-a impus cu 7-6(4), 6-2 în faţa niponei.

Turneul de la All England Club trebuia să fie un nou început pentru jucătoarea din Japonia. Aceasta a cedat locul întâi mondial după Birmingham, fiind depăşită de Ashleigh Barty, iar Naomi vedea acest lucru drept un lucru pozitiv. „Din punct de vedere mental, a fost mult mai mult stres şi mai multă presiune decât mi-aş fi putut închipui. Nu cred că există ceva care să mă fi putut pregăti pentru această situaţie, mai ales fiindcă am tendinţa să reflectez prea mult. Aşa că da, cred că este mai bine pentru mine acum să fiu, era să spun mai prost clasată, să fiu numărul 2 aici„, a explicat jucătoarea de 21 de ani într-o conferinţă de presă.

Simona Halep Wimbledon / Drum liber pentru campioana noastră

În acest context, specialiştii se aşteptau ca, odată scăpată de presiune, Osaka va avea evoluţii similare cu cele de la US Open şi Australian Open, unde s-a impus. Doar că Naomi a încercat un joc de totul sau nimic contra Putinsevei, iar de această dată nu i-a ieşit. Deşi a avut 34 de winners, nipona a comis aproape 40 de neforţate, iar istoria meciului s-a scris uşor.

Vestea e una excelentă pentru Halep. După ce a scăpat de Vondrousova, care o învinsese anul acesta la Indian Wells şi Roma, românca are traseul eliberat şi de Osaka. Cele două s-ar fi putut întâlni într-un posibil sfert de finală.

digisport.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*