default-logo

Zeci de jurnaliști au primit interdicție de a relata despre vizita președintelui chinez Xi Jinping în Hong Kong

Autoritățile din Hong Kong au interzis mai mult de 13 jurnalişti să acopere evenimentele care au marcat cea de-a 25-a aniversare de la întoarcerea Hong Kong-ului la China. Jurnaliștii „tăia I de pe listă” reprezintă cel puțin șapte instituții mari de presă, inclusiv agențiile internaționale Reuters și Agence France-Presse și alte câteva din Hong Kong, a declarat Asociația Jurnaliştilor din Hong Kong, într-un comunicat. „Autoritățile au făcut aranjamente ad-hoc pentru interviuri în acest moment important și au prezentat motive vagi de refuz, subminând grav libertatea presei în Hong Kong”, se arată în comunicat.
Hong Kong Economic Journal a anunțat că cel puțin alți trei jurnalişti de la instituţiile locale de ştiri au fost informaţi că cererile lor de a acoperi evenimentele din 1 iulie au fost respinse.
Poliția din Hong Kong a confirmat că președintele chinez Xi Jinping va vizita orașul pentru aniversarea revenirii fostei colonii britanice la stăpânirea chineză, la 1 iulie 1997, relatează abc.net.au.
În ciuda aprobărilor inițiale, unii jurnaliști au primit notificări de respingere în ultima clipă, în timp ce se îndreptau spre hotel, în timp ce alții au fost interziși de la evenimente chiar de la sosire, potrivit Hong Kong Economic Journal.
Reuters a declarat într-un raport de știri că a transmis numele a doi jurnaliști pentru a acoperi evenimentele și că ambii au fost respinși. Printre mijloacele de presă afectate din Hong Kong se numără South China Morning Post în limba engleză, ziarul în limba chineză Ming Pao și postul de știri online HK01, a anunțat asociația jurnaliştilor. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*