default-logo

Licențe pentru mass-media electronice „prietenoase” cu Guvernul sârb

Organismul de Reglementare pentru Media Electronice din Serbia, REM, a acordat licențe TV naționale pentru difuzarea prin transmisie digitală terestră pentru patru posturi TV care le aveau deja: Pink, Happy, Prva și B92 relatează BalkanInsight.
Consiliul REM a declarat că, „din cauza interesului mare de a obține o licență pentru difuzarea televiziunii… Consiliul REM a luat decizia de a lansa o licitație pentru atribuirea unei alte licențe pentru așa-numita frecvență a cincea” . Președintele Consiliului, Olivera Zekic, a declarat presei că televizoarele vor trebui să aplice din nou pentru a cincea frecvență și că se așteaptă ca procesul să se încheie până la sfârșitul toamnei.
Un număr de 14 posturi TV au concurat pentru cele patru licențe: Pink, Happy, Nova S, N1, Prva, B92, TV Tanjug, Kurir TV, Kopernikus, TV K1, TV2, Vesti, BK și Una. Procesul s-a desfășurat pe fondul suspiciunii că licențele vor fi acordate instituțiilor media apropiate Partidului Progresist din Serbia, la guvernare, nu celor care l-au criticat, cum ar fi televiziunile N1 sau Nova S.
Directorul de știri N1 TV, Igor Bozic, a declarat, după decizie, că „mesajul politic este clar – nimic nu se schimbă în Serbia și nici nimeni nu intenționează să schimbe ceva în ceea ce privește informarea publicului”. (redacția UZPR)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*