◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Michael Jackson: Începuturile din lumea muzicii și abuzurile fizice și verbale ale tatălui

Primind premiul Grammy Legend în 1993, superstarul pop Michael Jackson a declarat următoarele: „Copilăria mi-a fost luată. Nu a fost Crăciun, nu au fost zile de naștere, nu a fost o copilărie normală și nici plăcerile normale ale ei.

Acestea au fost sacrificate pentru muncă grea, luptă, durere și, în cele din urmă, succes material și profesional. Dar ca un preț prea mare, nu pot recrea acea parte a vieții mele. Nici nu aș schimba nicio parte din viața mea”.

Cuvintele puternice ale unui star au marcat pe toată lumea. Alături de opt frați într-o casă simplă cu două dormitoare, din Gary, Indiana, Michael Jackson a avut o copilărie zbuciumată. A fost presărată cu durere și chin. Mulți dintre frații săi, inclusiv Michael, au vorbit cu drag despre anii lor în Gary. Adevărul a fost altul, abuzuri fizice și psihice din partea tatălui Joe Jackson.

Muzica, destinul familiei lui Michael Jackson

La doar 30 km de centrul orașului Chicago, Gary era locul în care Joseph „Joe” Jackson s-a stabilit la 18 ani. Acolo a cunoscut-o și a curtat-o ​​pe viitoarea soție Katherine Screws .

S-au căsătorit în 1949, au avut împreună 10 copii într-o perioadă de 16 ani: Rebbie , Jackie, Tito, Jermaine , LaToya, Marlon, Brandon (gemenul lui Marlon care a murit la scurt timp după naștere), Michael, Randy și Janet .

„Am avut doar sentimentul că va fi soțul meu”, a spus Katherine despre Joe în timpul unui interviu acordat ABC News în 2009.

„Prima dată când l-am văzut, m-am îndrăgostit de el. … Într-adevăr, a fost atât de drăguț. Încearcă să fie dur acum… ”

În urma căsătoriei lor, Joe și Katherine s-au mutat într-o casă cu două dormitoare la colțul străzii Jackson și 23 Avenue. Joe, un boxer aspirant și muzician, și-a dat seama că susținerea familiei sale va trebui să aibă prioritate. A lucrat ca operator pe macara la US Steel. S-a sacrificat atât de mult încât a avut chiar și trei locuri de muncă în același timp pentru a-și susține familia. Katherine a fost casnică cu un talent uimitor pentru pian, motiv pentru care și-a încurajat copiii de a deveni artiști .

„Am fost o familie care a cântat tot timpul. Muzica a fost destinul nostru!”, a spus Michael odată despre copilăria petrecută în orașul Gary.

Continuare pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *