default-logo

Nostimade muzicale – o carte specială lansată sub auspiciile filialei UZPR Hunedoara

Deva – Conştientă de rolul pe care îl are ca uniune de creaţie de interes public, filiala UZPR Hunedoara s-a implicat într-un nou eveniment cultural. Este vorba despre lansarea cărții ”Nostimade Muzicale”, eveniment prilejuit de manifestarea ”Deva Jazz Festival”, ajunsă la ediţia a doua. Festivalul a reunit pe unii dintre cei mai cunoscuţi interpreţi ai genului, pe agenda fiind inclusă şi lansarea volumului menţionat.

Aşa că pe scenă au urcat autorul “Nostimadelor muzicale”, Johnny Bota, alături de realizatorul TV, jurnalistul Mircea Goian, membru al filialei UZPR Hunedoara, care s-a ocupat de lansarea volumului, la Deva.

Cartea a apărut la editura timișoreana “Eurostampa” și a fost îngrijită de muzicianul Johnny Bota După cum sugerează și titlul, în carte sunt prezentate glume și întâmplări hazlii petrecute între muzicienii de jazz de-a lungul timpului.

Lansarea de carte s-a bucurat de atenția a peste 800 de persoane prezente în Parcul Cetății din Deva fiind urmată de o sesiune de autografe.

Johnny Bota este şi autorul unor importante volume precum: “Glosar al termenilor de jazz”, ”Istoria Jazzului – Breviar”, ”Vioara în jazz-ul modern”, ”Blues-ul și jazz-ul în Banat”.

Totodată, Johnny Bota se numără şi printre membrii fondatori ai Festivalului de jazz de la Gărâna.

Sorin Blada / UZPR

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*