default-logo

Satul Slănic din comuna Aninoasa de Argeș, avanpost al culturii muscelene

Steaua spiritualității românești a strălucit din nou la început de octombrie în satul Slănic din comuna Aninoasa de Argeș. Pădurile, livezile micii localități au cântat din nou românește împreună cu artistul Adrian Naidin, care a concertat în deschiderea frumosului eveniment jurnalistic. Istoria însoritei după-amieze, a micii localități, a fost rescrisă de colegul nostru Firiță Carp care reușit, cu ajutorul inimosului primar Nicolae Marius Manole, să transforme Căminul cultural al micii localități într-o adevărată constelație, care a strălucit prin mesajele participanților.
Istoricul și diplomatul Adrian Cioroianu, scriitorii Ștefan Mitroi și Emilian Marcu, academicianul Păun Gheorghe, diplomatul și jurnalistul Mircea Perpelea, scriitorii Dan Drăgoi, Valeriu Valegvi, criticul literar Mioara Bahna, premiata Luiza Cala, scriitorul Tudor Amza, poetul Moaen Shalabia, invitat special din Israel, scriitorul Florin Dochia, profesorul George Baciu, jurnalistul Dorel Vidrașcu, precum și alți vorbitori au evocat importanța menținerii flăcării vii a culturii, cu precădere în arhitectura satului românesc pentru a insufla tinerelor generații gustul artei.
Prezența pe scena Căminului cultural a copiilor localității, dar și din împrejurimi, cu momente artistice superbe, este un argument în plus că ceea ce face Firiță Carp este un exemplu care ar trebui urmat, așa cum a subliniat Ștefan Mitroi, laureat al Academiei Române pentru proză, dar și jurnalist de excepție. Pentru o continuitate a acestui eveniment Tabăra de Creație „ARIS”, un proiect inițiat împreună cu regretatul președinte Doru Dinu Glăvan al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este o garanție că în satul Slănic, din comuna Aninoasa de Argeș, flacăra culturii nu se va stinge.
Trebuie subliniată prestația cu chitara și vocea a ieșeanului Daniel Bratu, precum și recitalul din final al cunoscutei cantautoare Maria Gheorghiu.

Răzvan Onesa
membru în Consiliul Director al UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*