default-logo

Asociațiile jurnaliștilor din Macedonia de Nord, indignate de atacul asupra lui Zoran Bozinovski

Politicienii și sindicatele din Macedonia de Nord și-au exprimat indignarea pentru atacul mascaților asupra jurnalistului Zoran Bozinovski, autorul unui blog politic care sondează corupția și scandalurile politice.
Președintele țării, Stevo Pendarovski, a cerut o anchetă cu privire la atacul asupra lui Bozinovski, care a fost internat la Spitalul Clinic Bitola, unde a primit îngrijiri medicale și a fost eliberat poi pentru tratament la domiciliu. „Macedonia de Nord este un stat de drept în care drepturile și libertățile omului sunt protejate. Fac apel la o anchetă eficientă în acest caz. Violența față de orice cetățean, indiferent de profesia sa, este inacceptabilă”, a declarat șeful statului, citat de BalkanInsight.
Poliția a confirmat atacul, asistat și raportat de soția lui Bozinovski, spunând că lucrează pentru a-i descoperi pe autori.
Bozinovski a scris pe Facebook despre atac, fără să menționeze cine ar putea fi în spatele lui:
„Sunt în viață, cu răni care vor trece. Familia mea este supărată și șocată. Aceasta nu este o țară sigură. Oricine ar putea să te intercepteze în fața casei și să te bată. Nu vă așteptați ca lucrurile să fie mai bune!”.
De asemenea, partidele politice și asociațiile jurnaliștilor și-au exprimat indignarea, cerând o anchetă rapidă.
Bozinovski este binecunoscut pentru blogul său politic, Burevesnik, care se concentrează în principal pe corupția la nivel înalt și pe scandalurile politice. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*