default-logo

Europenii nu au încredere că guvernele acționează eficient pentru combaterea schimbărilor climatice

Europenii nu cred în foarte mare măsură că guvernele lor că vor lua măsurile necesare pentru a lupta împotriva schimbărilor climatic. În același timp, tema îi preocupă profund, o majoritate covârșitoare temându-se de o catastrofă climatică dacă nu reușesc să accelereze măsurile politicului, arată un sondaj BEI-BVA.
Toți cei chestionați, zeci de mii de europeni, britanici, americani și chinezi, au fost de acord că atât criza actual, în creștere, a costului vieții, cât și schimbările climatice sunt unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă. În timp ce mai mulți americani au considerat criza economică actuală ca fiind preocuparea lor principală (60%), în comparație cu 45% dintre europeni și 40% dintre chinezi, cei mai mulți europeni au plasat provocarea schimbărilor climatice ca prioritate principală.
Dar guvernele nu ar fi la înălțime, consideră 88% dintre europeni, care nu au încredere în guvernele lor că vor lua măsurile necesare. Între timp, 84% dintre europenii chestionați cred că lumea se apropie de catastrofă dacă nu se iau măsuri suplimentare sau își acuză guvernul că este prea lent în acțiune.
Pierderea încrederii cetățenilor ar putea genera probleme suplimentare pentru Bruxelles, întrucât UE se confruntă oricum cu presiuni crescute din partea unor state membre pentru a da înapoi de la ținte ecologice, în fața crizei energetic, relatează EURACTIV.
Sondajul a mai constatat că 80% dintre europeni resimt efectele schimbărilor climatice în viața lor de zi cu zi, sud-europenii fiind mai îngrijorați de climă decât nordicii.
Doar un număr mic de europeni (36%) cred că emisiile de carbon vor scădea în țara lor până în 2030. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*