default-logo

Secretele știrilor potrivite pentru cel mai tânăr public

Producerea de știri pentru copii este la fel de importantă ca și pentru adulți. Într-un proiect recent – ICFJ Forum – privind raportarea crizelor globale, „Știri pentru copii: ce ne poate învăța”, editorii care produc știri pentru copii din publicații din SUA, Țările de Jos, Singapore și Honduras au discutat despre metodele lor de implicare și informare celui mai tânăr public.
„Cred că există lecții pe care le-am învățat producând un ziar pentru copii care pot fi aplicate pentru toate platformele de știri, pentru toate vârstele”, a spus Russ Kahn, redactor-șef al News-o-Matic.
Carlos Echeverri, editor și editor al Mi Primer Diario, Henrike van Gelder, redactor-șef al Kidsweek, Serene Luo, redactor pentru The Straits Times și Aralynn Abara McMane, președintele Global Youth & News Media, și-au împărtășit opiniile despre producerea de știri pentru tineri.
Potrivit participanților, formatele de știri ar trebui să fie cât mai atractive din punct de vedere vizual pentru copii. „Cred că zilele de partajare a unui articol cu ​​o singură imagine au trecut de mult, cel puțin dacă vrem să implicăm cu adevărat tinerii”, a spus Khan.
Potrivit ijnet.org, publicația pentru copii Straits Times, „Little Red Dot”, încearcă să înceapă devreme conversații despre angajamentul civic, prin formate precum benzi desenate și ilustrații. Luo îl vede ca pe o modalitate de a încuraja tinerii să se implice cu informații valoroase, prin divertisment.
Echeverri a explicat că fiecare pagină sau ecran trebuie să fie o experiență puternică pentru cititori. Mi Primer Diario este deosebit de valoros pentru tinerii cititori din Honduras, din cauza accesului redus la cărți și biblioteci din țară.
Jurnaliştii ar trebui, de asemenea, să pună accent pe soluţii în reportajele lor pentru tineri. O modalitate de a încorpora soluțiile este includerea unei perspective de acțiune, a spus van Gelder: „Dacă ești cu adevărat îngrijorat de climă, chiar îngrijorat de lucrurile care se întâmplă în lume, asta este ceea ce poți face”.
Găsirea modalităților de a include copiii ca parte a soluției la o știre este o altă parte importantă a angajamentului, încurajând tinerii să ia parte la abordarea unei probleme pe care o citesc.
Editorii au subliniat, de asemenea, conectarea cu profesorii și școlile pentru a distribui știri și a educa studenții despre jurnalism. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*