default-logo

Trei muzee din Vrancea pe prima platformă online dedicată satului românesc

Trei instituții muzeale din judeţul Vrancea au fost incluse în prima platformă online dedicată satului românesc şi pot fi vizitate în cadrul unui tur virtual, informează Muzeul Vrancei. „Începând cu Ziua Naţională a României, trei obiective din cadrul Muzeului Vrancei pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii şi informaţii documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele din judeţul Vrancea sunt Casa Memorială «Ion Roată» din Câmpuri, Muzeul Memorial «Alexandru Vlahuţă» din Dragosloveni şi Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti”, se arată într-un comunicat al Muzeului Vrancei.
Pe lângă cele 28 de muzee, vor fi adăugate şi alte obiective culturale din mediul rural. „Scopul final al proiectului este cel de a crea dorinţa utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plăteşte şi susţine cultura, dar şi de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee”, au precizat iniţiatorii proiectului online.
Website-ul www.muzeedelasat.ro este disponibil în română şi engleză. Turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat şi de pe platforma de navigare Google Maps.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.