default-logo

UN NOU VOLUM SEMNAT DE JURNALISTUL NICOLAE STANCIU

La întâlnirea grupului de jurnaliști hunedoreni, membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, care a avut loc la sfârșitul anului abia încheiat, Nicolae Stanciu a dăruit colegilor săi câte un exemplar din recent tipăritul său volum, intitulat ”Fals jurnal de călătorie”. Cartea a fost tipărită în condiții grafice dintre cele mai bune, fiind ilustrată cu multe fotografii aflate în arhiva personală a autorului.
Reproduc un scurt fragment din precizările caligrafiate la începutul volumului de către autor: ”Paginile acestea, unele scrise la vremea lor, apoi rescrise, altele scrise pentru prima dată și publicate în episoade în Ziarul Hunedoreanului, sunt trăiri sincere ale unui ziarist din vremea când o călătorie în străinătate reprezenta o excepție, o șansă rară, ba chiar un lux.”
Evocarea deplasărilor în unele țări ale lumii i-a oferit talentatului jurnalist hunedorean prilejul de a demonstra că stăpânește cum nu se poate mai bine arta narativă. Interesante, emoționante pe alocuri, captivante, însemnările grupate în acest nou volum se referă la impresiile și emoțiile autorului, din timpul călătoriilor efectuate, în calitate de ziarist, în Polonia, fosta Iugoslavie, Germania, Austria și Statele Unite ale Americii.
Cartea se încheie cu un amplu interviu acordat de Nicolae Stanciu lui Alexandru Dumitru, publicat în anul 2017 în ”Flacăra lui Adrian Păunescu”.
Având peste 50 de ani de gazetărie, fiind prețuit pe bună dreptate ca senior al jurnaliștilor din județul Hunedoara, membru al UZPR, Nicolae Stanciu a fost răsplătit, în anul 2016, cu o binemeritată Diplomă de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Hunedoara.
Pentru că în luna decembrie a anului trecut a împlinit vârsta de 78 de ani, să-i urăm harnicului și neobositului jurnalist Nicolae Stanciu ”La Mulți Ani Fericiți !”

Ioan Vasiu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*