◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Cele mai mari dezastre meteo din 2021 au costat peste 170 miliarde de dolari

Cele mai scumpe zece dezastre meteorologice din acest an au provocat daune de peste 170 de miliarde de dolari, cu 20 de miliarde de dolari mai mult decât în 2020, arată o cercetare a unui ONG britanic. În fiecare an, grupul de ajutor calculează costul incidentelor meteorologice, cum ar fi inundații, incendii și valuri de căldură, conform cererilor de asigurare. În 2020, a constatat că cele 10 dezastre meteorologice cele mai costisitoare din lume au cauzat daune de 150 de miliarde de dolari, ceea ce face ca totalul din acest an o creștere de 13%.

Christian Aid anunță că tendința ascendentă reflectă efectele schimbărilor climatice provocate de om și a adăugat că cele zece dezastre în cauză au ucis, de asemenea, cel puțin 1.075 de persoane și au strămutat 1,3 milioane de oameni.

Cel mai scump dezastru din 2021 a fost uraganul Ida, care a lovit estul Statelor Unite și a provocat daune de circa 65 de miliarde de dolari. După ce s-a prăvălit peste statul Louisiana la sfârșitul lunii august, și-a făcut drum spre nord și a provocat inundații extinse în New York și zona înconjurătoare.

Inundațiile massive și mortale din Germania și Belgia, din iulie, au fost următoarele pe listă, cu pierderi de 43 de miliarde de dolari.

O furtună de iarnă în Texas, care a distrus rețeaua electrică a vastului stat, a costat 23 de miliarde de dolari, urmată de inundațiile din provincia Henan, din China, în iulie, care au costat aproximativ 17,6 miliarde de dolari.

Alte dezastre care au costat câteva miliarde de dolari includ inundații în Canada, un îngheț de primăvară târziu în Franța, care a afectat podgorii, și un ciclon în India și Bangladesh, în mai.

Raportul a recunoscut că evaluarea sa acoperă în principal dezastrele din țările bogate, unde infrastructura este mai bine asigurată și că bilanțul financiar al dezastrelor din țările sărace este adesea incalculabil. „Unele dintre cele mai devastatoare evenimente meteorologice extreme din 2021 au lovit națiunile mai sărace, care au contribuit mai puțin la provocarea schimbărilor climatice”, a menționat Christian Aid.

La mijlocul lunii decembrie, cel mai mare reasigurător din lume, Swiss Re, a estimat că dezastrele naturale și evenimentele meteorologice extreme au cauzat daune de aproximativ 250 miliarde de dolari în acest an, în creștere cu 24% față de anul trecut și că doar costul pentru industria asigurărilor a fost al patrulea cel mai mare din 1970.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *