default-logo

Antrenorul Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism

Antrenorul american Alberto Salazar a fost suspendat în 2019 patru ani pentru incitare la dopaj, iar în decembrie 2021 a fost exclus pe viaţă din atletism de către SafeSport, organizaţie americană care soluţionează problemele de abuz sexual în sport. Tentativele sale de a contesta decizia nu au avut succes, notează presa din SUA.

Iniţial se credea că antrenorul a fost exclus din cauza unor comentarii cu caracter sexual, însă New York Times a scris că în cazul său există şi două situaţii neraportate anterior de agresiune sexuală asurpa unei persoane.

Salazar a fost suspendat de SafeSport în ianuarie 2020, după ce mai multe sportive antrenate de el au raportat abuzuri emoţionale şi fizice ale antrenorului în perioada în care au făcut parte din Nike Oregon Project. Atunci, Mary Cain şi alte sportive au depus mărturie cu privire la abuzurile rmoţionale legate de greutatea lor.

În octombrie 2019, Alberto Salazar a fost suspendat patru ani pentru incitare la dopaj, de către Agenţia Americană Antidoping (USADA). Alberto Salazar era acuzat de „organizare şi incitare la conduită dopantă interzisă”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*