◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

„Serile Acasă ale Ambasadei”. O nouă ediție dedicată scriitoarei Cristina Stănescu

Joi, 9 februarie 2023, ora 18:00, la Ambasada României în Republica Italiană (Via Nicolò Tartaglia 40), reprezentanța diplomatică a României în Peninsulă, în parteneriat cu Accademia di Romania in Roma și editura SEM din Milano, propune publicului o nouă ediție a proiectului „Serile Acasă ale Ambasadei”, ediție ce o va avea ca invitată pe scriitoarea de origine română Cristina Stănescu. Cu această ocazie scriitoarea, alături de jurnalista Miruna Căjvăneanu, va prezenta publicului ultimul său roman Linia vieții publicat de editura SEM – Società Editrice Milanese din Milano, în luna mai a anului trecut.

Participarea la noua ediție a proiectului „Serile Acasă ale Ambasadei” este liberă în limita locurilor disponibile și se face cu confirmarea prezenței la adresa de e-mail: roma.events@mae.ro. Evenimentul este promovat de Radio România Actualități, Radio România Internațional, AGERPRES, RoZoom Press, Orizonturi Culturale Italo-Române, Giornale Diplomatico, Più Culture, Romeing, B in Rome, Abitare a Roma, Italia a Piedi și Roma a Piedi.

Romanul Linia vieții este o istorie de familie plasată în România anului 1920, cu care Cristina Stănescu spune povestea unei femei curajoase care se intersectează cu o detaliată reconstrucție istorică. Un roman al pasiunilor pe fundalul unui secol de schimbări profunde și bulversante.  Pentru a scrie povestea, autoarea a plecat de la origini, de la povestea bunicii sale din Moldova și de la cutia de fotografii pe care femeia i-a lăsat-o. Nina, protagonista romanului, primește în ziua când împlinește șaisprezece ani o profeție, care anunță o viață lungă și dificilă. Istoria îi va da dreptate văzătorului, iar povestea Ninei se va întâlni cu aceea a unei națiuni sfâșiate de guvernul lui Hitler și apoi de ocupația rusă. Mai multe informații despre romanul Linia vieții pot fi găsite accesând interviul dat de scriitoarea Cristina Stănescu postului TVR: http://stiri.tvr.ro/linia-vietii-o-carte-de-succes-in-italia-scrisa-de-o-jurnalista-romanca-40-de-ani-despre-via-a-in-romania_923922.html#view.

Cristina Stănescu s-a născut la Milano și este licențiată în filosofie. Este jurnalistă, scriitoare și bloger, iar începând cu anul 1995, în cadrul grupului de televiziune Mediaset, se ocupă de afaceri externe, actualitate și modă. Este editorialist și expert în istoria Familiei Regale a Marii Britanii, iar în 2019, la editura SEM din Milano a publicat primul său volum intitulat Quando le foglie ridono. Alte informații despre scriitoarea Cristina Stănescu pot fi găsite accesând site-ul: https://www.semlibri.com/?s=CRISTINA.

Miruna Căjvăneanu s-a născut la Botoșani și locuiește la Roma din anul 1999. Jurnalistă și expert în comunicare Miruna Căjvăneanu a studiat Științe Politice la Universitatea din București și la Universitatea La Sapienza din Roma, cu specializarea în relații internaționale și o teză despre corupția în Imperiul Otoman. Este fondatoarea RoZoom Press – o platformă independentă de informare în limba română. Mai multe informații despre jurnalista Miruna Căjvăneanu pot fi găsite accesând site-ul: http://www.mixita.com/author/miruna-cajvaneanu/.

Proiectul „Serile Acasă ale Ambasadei” reprezintă un format de evenimente dedicat comunității de români din Italia și prietenilor României, care urmărește, pe de-o parte, să aducă mai aproape de cetățeni personalități române consacrate, și pe de altă parte să constituie o platformă de promovare a scriitorilor și artiștilor români din Italia.

Organizatori: Ambasada României în Republica Italiană

În parteneriat cu: Accademia di Romania in Roma și SEM – Società Editrice Milanese din Milano

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Internațional, AGERPRES, revista Orizonturi Culturale Italo-Române, Giornale Diplomatico, Più Culture, B in Rome, Romeing, Abitare a Roma, Roma a Piedi, Italia a Piedi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *