default-logo

Memorandum civic: Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu, Martiri și Eroi ai Națiunii Române…!

Istoria unei națiuni rămâne în memoria generațiilor prin Legi votate în foruri înalte, apoi semnate și promulgate de întâiul conducător…! Gorjul și istoria României au fost sanctificate prin jertfa deplină, absolută… a „Domnului Tudor” și a „Eroinei Ecaterina Teodoroiu”! Ei și-au închinat patriei viața prea tânără și nobilă, Idealul de țară și iubirea de neam… au fost rugul pe care au ars și de pe care s-au înălțat ca soli celești ai durerilor noastre… spre Dumnezeu!

Înfrângerea sau victoria unei națiuni, dispariția din istoria lumii sau constelarea unei națiuni în Panteonul valorilor universale… se află în virtuțile sau mediocritatea unei singure generații… când o singură verigă își pierde identitatea… începe decăderea și prăbușirea în afara istoriei și a culturii lumii… a respectivei națiuni… Este cel mai negru neant în care au dispărut pe vecie multe popoare din antichitate până astăzi…!
Să ne onorăm martirii și eroii, să aureolăm memoria lor postumă, cândva și noi vom fi străbunii generațiilor viitoare, să fim pilde și precepte biblice, așa vom strălumina identitar și peren…!
Doamnelor și domnilor parlamentari, sanctificați sângele celor doi martiri și eroi! Ei au făcut mai mult pentru noi decât vom putea face noi pentru jertfa lor de sânge și de viață…!
Autor proiect, Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar…!
Proiect înregistrat și oficializat la Registratura Generală a Camerei Deputaților…!
Număr de înregistrare…3b-23/a/31020/2020

gorjeanul.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.