◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Dependența oamenilor de telefonul mobil, la cote uimitoare

Un nou sondaj derulat în SUA de OnePoll dezvăluie că șase din 10 persoane „nu au putut face față” să fie despărțite de telefonul mobil mai mult de o zi.

Alte date ale cercetării arată că doi din trei respondenți (68%) se bazează pe telefoanele lor pentru a face fotografii, în timp ce 64% îl folosesc pentru a verifica ora și 62% caută în mod constant prognozele meteo. Alte 13 procente mărturisesc că nici măcar nu își pot găsi drumul spre muncă fără ca un telefonul să le arate o hartă. La capitolul călătorii, 27% dintre respondenți recunosc că se bazează complet pe smartphone pentru indicații de orientare. Unul din trei adaugă că nu a folosit niciodată o hartă tipărită.

Pe de altă parte, sondajul a constatat că 55% dintre respondenți cred că a rămâne fără baterie a este „un scenariu de coșmar”, cu unul din opt participanți susținând că o baterie pe cale să se termine le dă anxietate. „Telefoanele inteligente oferă atât de multe, încât nu este surprinzător că suntem dependenți, ceea ce face din plângerile comune legate de durata de viață a bateriei o problemă reală”, spune Petri Hayrynen, de la HMD Global, într-o declarație.

Când vine vorba de ceea ce este cel mai important pentru oameni în zilele noastre, sondajul arată că nimic nu ar fi mai supărător decât pierderea unui smartphone. Circa jumătate dintre respondenți au recunoscut că ar fi foarte supărător dacă și-ar pierde telefonul – acesta este mai mult decât numărul care s-ar stresa din cauza pierderii cardului bancar (46%), a cheilor de la mașină (40%) sau chiar a verighetei (25%).

În general, cercetarea a relevant faptul că respondentul mediu își verifică dispozitivul mobil de 20 de ori pe zi și petrece două ore întregi privind ecranul telefonului în de 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *