◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

„Ziua Mondială a Libertății Presei” (ZMLP) a fost sărbătorită azi, 3 mai 2021

„Ziua Mondială a Libertății Presei” (ZMLP) a fost sărbătorită azi L.3 Mai, 2021, de către Filiala Olt a UZPR, la „Centrul Județean de Cultură și Arte Olt”, în on line, prin MEET. Ca și în 2020, din considerentele restrictive cunoscute, impuse de Pandemia COVID19, am fost nevoiți să apelăm la Internet ( mulțumim I.T.-istului de la „C.J.C.A.Olt”, Gabi Neț, adus din ziua liberă de Directorul General V.V.Pintea!).

       Filiala noastră, UZPR-Olt, în Parteneriat cu „Centrul Județean de Cultură și Arte Olt” (condus de dl. Vivi-Viorel Pintea, Director General, membru UZPR-Olt), care nu doar ne-a fost o bună gazdă ca-n totdeauna, dar ne-a asigurat și asistența tehnică necesară, precum și o ambianță de spiritualitate Creștină-Românească, așa cum se cade în cea de-a doua zi a Sărbătorilor Pascale.

      Ca de obicei, au fost invitați colegii noștri conectați la Internet prin „gmail”; au intrat pe MEET, colegi care n-au plecat spre zone rustice/turistice, fără semnal de Internet…

 S-au referit pe larg la însemnătatea acestei mari sărbători a Jurnaliștilor de pe planeta Pământ: 

Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR-Olt, Redactor la Revistele: „Popas Jurnalistic și Literar-artistic”(de la Slatina) & „Cozia și Oltul”(de la Călimănești), ambele Publicații apărând sub egida UZPR.

Corneliu Colpacci, membru UZPR-Olt, Președinte al Fil.Olt.LSR.

Vivi-Viorel Pintea, membru UZPR-Olt, Director General, „CJCA-Olt”.

Ștefan Melinte, Coord.-adj.al Fil.Olt UZPR.(prin telefon, lipsă semnal Internet).

Elena Manda, membru UZPR-Olt, Director al Revistei „Cozia și Oltul (de la Călimănești), prin telefon, lipsă semnal Internet.

Paulian Buicescu, Coord.al Fil.Olt a UZPR.

       Fiecare coleg, a precizat că este cu gândul la toți Jurnaliștii de pe Mapamond, în general, apoi la cei din România, în mod special! Fiecare s-a referit cu strângere de inimă la Jurnaliștii din alte părți ale Globului, care suferă greutăți și privațiuni de multe feluri: cenzură, limitări de drepturi, urmăriri, agresiuni (și) fizice, arestări, maltratări sau chiar decese, unele neelucidate… Pentru colegii noștri din România, condițiile sunt confortabile, dar nu lipsite de tentații, constrângeri sau determinații politice, amenințări sau înscenări…Ne alăturăm Conducerii Naționale a UZPR, încurajându-i spre menținerea verticalității (și) în perimetrul Deontologiei Jurnalismului! 

       Noi cei de la Filiala Olt, le urăm tuturor colegilor din Țară, sănătate maximă, mult curaj într-o implicare aplicată în a afla știri chiar din zone „ermetizate” a le verifica pentru a le oferi publicului însetat de informații veridice, cu conștiința împlinită că nu i-au dezamăgit pe cititori. Încrederea acestora, nu trebuie s-o considerăm ca pe un ceva „de apucat”, ci să luptăm pașnic să le-o menținem, sau chiar s-o amplificăm!

       Și noi cei din din Redacțiile de la „Popas Jurnalistic…” (în special d-na. Prof.dr.Ștefania Marineanu-Director & dra. Jrn. Florina Dinu-Redactor-Șef) & „Cozia și Oltul” (în special dna. Elena Manda-Director & Constantin Geantă-Redactor-Șef), urăm tuturor Ziariștilor de pe Glob, sănătate maximă, putere de muncă, inspirație, imunitate la corupție și sinceritate! 

       Tuturor din Presa Mondială, la mulți ani și la cât mai mulți cititori, radioascultători și telespectatori!

 

             Maricela-Paraschiva Buicescu /UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *