◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Când alegerile sunt câștigate de candidați… decedați

În anul 2000, guvernatorul de Missouri, Mel Carnahan, a fost ales drept unul dintre cei doi senatori care să reprezinte statul în Congres, deși… murise cu trei săptămâni mai devreme. Carnahan l-a învins pe John Ashcroft, cel care ocupa postul la momentul respectiv. Carnahan nu a ajuns niciodată în Senat, din cauza unui accident aviatic în care a murit împreună fiul și consilierii săi.
În 2008, senatorul statului Pennsylvania, James J. Rhoades, și soția sa, Mary, mergeau cu mașina la un eveniment, când autovehiculul sa s-a ciocnit cu o camionetă. Mary a supraviețuit, dar James a murit din cauza rănilor. Decesul lui Rhoades nu a contat suficient pentru a împiedica realegerea sa în legislativ, la 17 zile după tragedie. Partidul Republican a continuat campania electorală în numele dispărutului, ca și cum acesta ar fi fost în viață, scrie listverse.com.
În 2002, Patsy Mink, din statul Hawai, a câștigat un nou tur de scrutin, menținându-și funcția de membru al Camerei Reprezentanților. Din nefericire, ea a murit de pneumonie, cu numai cinci săptămâni înaintea alegerilor. Mink a primit 56% dintre voturi, iar Partidul Democrat nu putea să o schimbe cu altă persoană, întrucât asta contravenea legislației electorale. Ca urmare, a fost organizat un vot special.
Senatorul de California Jenny Oropeza a fost reales în 2010, deși decedase din octombrie 2009 și nici măcar nu a participat la propria campanie electorală, fiind foarte bolnav.
În 2016, un candidat decedat pe nume Gary Ernst a fost ales trezorier al orașului Oceanside, din California. Alegătorii și membrii Consiliului local știau de moartea sa, dar l-au votat oricum, deoarece nu voiau ca rivala Nadine Scott să câștige funcția.
În 2014, Roger Freeman se afla în campanie pentru un loc pe listele statului Washington, când a murit, cu numai șase zile înainte de data alegerilor. Totuși, el a câștigat alegerile.
În 2010, Carl Robin Geary (foto) a fost ales primar al orașului Tracy, Tennessee. Însă nu a apucat să preia postul de primar, din cauza unui atac de cord în urma căruia a murit chiar înainte de alegeri. Alegătorii știau că Geary era mort, dar l-au votat în continuare, deoarece nu doreau ca Barbara Brock, primarul în funcție și contracandidata sa, să mai câștige un mandat. Ea a obținut numai 85 de voturi, în timp ce Geary a câștigat 268 de voturi, probă evidentă de vot negativ. Votanții au dorit atât de mult ca Brock să plece din funcție, încât unul dintre ei a declarat că ar vota pentru Geary (deja decedat) chiar dacă ar candida pentru… realegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *