default-logo

Turismul mondial mai așteaptă un an până la revenire

Sectorul mondial al călătoriilor şi turismului ar urma să revină în 2023 la nivelul la care era înaintea pandemiei, iar ulterior va creşte într-un ritm care va fi superior celui înregistrat de Produsul Intern Brut mondial, a apreciat Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), transmite Reuters.
Potrivit unui raport publicat cu ocazia unei conferinţe organizate la Manila, în perioada 2022-2032, industria turismului şi călătoriilor ar urma să înregistreze o creştere medie anuală de 5,8%, faţă de un avans de 2,7% pentru PIB-ul mondial, şi va crea 126 de milioane de noi locuri de muncă.
În 2019, turismul a fost responsabil pentru o zecime din PIB-ul şi locurile de muncă din întreaga lume, însă pandemia de coronavirus a decimat această industrie evaluată la 9.600 de miliarde de dolari, reducând la jumătate valoarea producţiei şi lăsând 62 de milioane de persoane fără un loc de muncă. „Revenirea va fi atât de spectaculoasă, încât sectorul se va recupera foarte puternic”, a declarat preşedintele WTTC, Julia Simpson, care a făcut un apel către toate guvernele să redeschidă graniţele.
PIB-ul generat de industria turismului şi călătoriilor ar urma să ajungă la 8.350 de miliarde de dolari în acest an şi la 9.600 miliarde de dolari în 2023, revenind practic la nivelul la care era înaintea pandemiei. De asemenea, locurile de muncă din turism ar urma să revină la 300 de milioane în acest an şi la 324 de milioane în 2023, în apropiere de nivelul de 333 milioane de locuri de muncă înregistrate în 2019, a informat WTTC.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*