default-logo

Remember Cenaclul Flacăra 2018

Remember Cenaclul Flacăra 2018 cu Mircea Baniciu, Magda Pușkaș, Vanghele Gogu, , Maria Maria, Mădălina Amon și Generația Folk

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București organizează Joi 9 august 2018, ora 18.00, la Teatrul Elisabeta (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 45) concertul Remember Cenaclul Flacăra, susținut de Andrei Păunescu și invitații săi.
Proiectul cultural Remember Cenaclul Flacăra îşi doreşte să readucă în atenția publicului, mai ales în rândul Seniorilor – cei care păstrează încă vie nostalgia spiritului Generației în blugi, dar şi creația artistică a unui dintre cele mai mari fenomene culturale, apărut în România – Cenaclul Flacăra. Alături de Andrei Păunescu, pe scena Teatrului Elisabeta vor urca demni reprezentanţi ai muzicii folk precum Mircea Baniciu, Magda Pușkaș, Vanghele Gogu, Maria Maria, Mădălina Amon și Generația Folk, care, prin muzică, poezie și dialog vor crea un spectacol dedicat trecutului, prezentului și viitorului.
Va fi un spectacol al cugetărilor adânci şi al acordurilor în deplină armonie cu versul și cuvântul rostit, din dăruire și credință în valorile neamului românesc. Se vor asculta melodii celebre lansate de-a lungul vremii în cadrul spectacolelor Cenaclului Flacăra, cântece care au scris istorie și au fost fredonate de mii şi mii de oameni, intrând astfel în memoria colectivă a poporului român.
Rezervări la: 0755.061.884 şi pe email: contact@cs-mb.ro
Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.

Remember Cenaclul Flacăra este prin conținutul lui un proiect dedicat culturii naționale și reunește recitaluri ale artiștilor care, transpunând pe portativ poeziile lui Adrian Păunescu, prilejuiesc o reîntâlnire cu muzica folk, dedicată atât generațiilor de Seniori, cât și generației tinere, prin promovarea valorilor culturale ale României.
,,Sunt un om crescut într-o familie care a avut mereu, de-a lungul secularei sale existențe, cultul părinților, al seniorilor, o dureroasă și miraculoasă „Repetabilă povară”. Unul dintre modelele mele de caracter și nerenunțare a fost bunicul meu, învățătorul oltean, Constantin Păunescu, în care am văzut mereu trăsăturile excepționale ale generațiilor care ne preced, dominate de criterii solide de educație, cultură, civilizație, seriozitate, respect și identitate națională…. Cum să nu particip, deci, cu emoție, respect și căldură, la întâlnirile seniorilor Capitalei, când viața și activitatea mea au însemnat exact asta: tradiție, bun-simț și echilibru între generații? Cum să nu fructific marea șansă de a fi invitat să realizăm întâlniri de muzică, poezie și dialog cu Seniorii, pe care îi consider, în sufletul meu, părinții, bunicii și unchii pe care nu îi mai am pe pământ?“ – sunt doar câteva dintre gândurile transmise de Andrei Păunescu Seniorilor bucureșteni.
Proiectul cultural Remember Cenaclul Flacăra a demarat oficial la sfârşitul lunii iulie, atunci când, tot Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București a organizat la sala Gloria a Teatrului Metropolis, prima ediţie a concertului – eveniment intitulat „A fost odată… Cenaclul Flacăra”. Alături de Andrei Păunescu, pe scenă au urcat artiști îndrăgiţi (Magda Pușkaș, Vanghele Gogu, Maria Maria, Mădălina Amon, și Generația Folk ş.a.), spre încântarea celor 400 de spectatori aflați în sală. S-au fredonat piese celebre precum “Haide mama, haide tata…”, “Rugă pentru Părinți”, “Și totuși există iubire…”, “Ninsoare de adio” şi multe altele. În deschiderea spectacolului, artiștii au primit din partea Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, o plachetă onorifică “în semn de distinsă apreciere şi consideraţie pentru efortul lor neobosit de a promova valorile muzicii folk şi a păstra în memoria colectivă a poporului român spiritul și creația celui mai mare fenomen cultural Cenaclul Flacăra”.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București, înființat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 336/2017 cu modificările și completările ulterioare, sprijină proiectele de interes public în vederea stimulării contribuţiei sectorului non-profit la creşterea şi încurajarea participării active a persoanelor de vârsta a treia la viaţa comunităţii și își propune organizarea, realizarea și desfășurarea, în regie proprie sau în parteneriat cu alte instituții publice, de acțiuni, proiecte și programe socio – culturale și de voluntariat, destinate persoanelor de vârsta a treia cu domiciliul în municipiul București, pensionari și nepensionari, care să respecte identitatea, integritatea și demnitatea persoanelor vârstnice.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*