default-logo

Calificările pentru EuroVolley 2023, la TVR 3

TVR 3 transmite în direct meciurile de acasă ale echipelor naţionalei la Campionatul EuroVolley 2023. Partidele vor fi comentate de Narcis Şelaru. Meciurile de pe teren propriu vor fi jucate de echipa naţională de volei masculin a României la Galaţi, Sala Sporturilor ”Dunărea”, iar naţionala de volei feminin va juca la Piatra Neamţ. „Înainte de ultima calificare, avusesem o pauză de 25 de ani. Avem o grupă de patru, în care prima echipă se califică direct la Europene, iar pentru cea de-a doua echipă se va face un clasament dintre toate echipele clasate pe locul al doilea în cele şapte grupe. Doar primele cinci merg mai departe. Ar trebui să învingem în toate meciurile acasă şi, dacă se poate, în alte două meciuri în deplasare, ca să ne calificăm. Cred că cel mai periculos adversar este Elveţia”, a spus Narcis Şelaru, comentator TVR.
Naţionala de volei masculin revine la Galaţi pentru meciurile de calificare ale Campionatului European de Volei, EuroVolley 2023. TVR 3 va transmite în direct meciurile de acasă susţinute de selecţionata condusă de Sergiu Stancu. Echipa naţională face parte din Grupa G, iar ca adversare vor fi selecţionatele din Albania, Bosnia şi Herţegovina şi Elveţia.
Primul meci din calificările pentru EuroVolley va lua startul miercuri, 3 august, contra selecţionatei Albaniei. TVR 3 va transmite partida de la Sala Sporturilor ”Dunărea”, începând cu ora 16.50. Miercuri, 10 august, de la ora 16.50, România va reveni la Sala Sporturilor ”Dunărea” pentru jocul cu selecţionata Bosniei şi Herţegovinei iar peste o săptămână, în data de 17 august, de la ora 16.50, România va întâlni selecţionata Elveţiei pe teren propriu.
„Actuala echipă are un nucleu de jucători tineri, între 22 şi 26 de ani, puternici. Câţiva dintre ei au experienţă, printre care şi Cristian Bartha, ridicătorul naţionalei României. Echipa României are jucători înalţi în centru fileului, de vreo 2,10 metri iar unii dintre sportivi joacă şi afară. De exemplu, internaţionalul român Adrian Aciobăniţei (23 de ani) a cucerit titlul de campion al Franţei la volei cu formaţia AS Cannes. Băieţii s-au obişnuit să joace împreună iar anul acesta echipa naţională de volei masculin a României a câştigat competiţia Silver League, ceea ce le-a asigurat un cec de 50.000 de euro şi promovarea în Golden League”, a adăugat comentatorul TVR .
Echipa naţională de volei feminin a României va juca primul meci de calificare în Campionatul European sâmbătă, 20 august.
„Fetele au un lot tânăr şi un antrenor nou, de la care se speră foarte mult. În ediţia trecută, au ajuns şi ele până în semifinalele Ligii Europene. Este o echipă foarte tânără, mult schimbată şi care s-a calificat la ultima ediţie a Campionatului European când România s-a numărat printre ţările care au organizat grupele competiţiei. Pe lângă România, în grupa fetelor mai evoluează Insulele Feroe, Israel şi Croaţia. În lupta pentru primul loc, cel mai puternic adversar este Croaţia. Ar fi bine să obţină primul loc, pentru că de pe locul al doilea poţi rata calificarea. Este testul lor şi răspunsul îl vom primi acum, dacă vor reuşi să se califice”, a mai spus Narcis Şelaru.
Programul partidelor:
03.08.2022 Ora 16:50 EUROVolei masculin România-Albania
10.08.2022 Ora 16:50 EUROVolei masculin România-Bosnia Herzegovina
17.08.2022 Ora 16:50 EUROVolei masculin România-Elveția
20.08.2022 Ora 16:50 EUROVolei feminin România-Israel
3.09.2022 Ora 16:50 EUROVolei feminin România-Croaţia
7.09.2022 Ora 16:50 EUROVolei feminin România-Insulele Feroe

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*