◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Situaţie uluitoare! Ce păţesc bolnavii de COVID în spitale. Totul a fost ţinut secret

O informaţie şocantă a fost făcută publică de către prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de ATI. El a povestit ce păţesc în spitale unii dintre bolnavii internaţi în stare gravă cu COVID-19.

Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a venit cu o informaţie uluitoare cu privire la pacienţii de COVID din România. Este vorba despre o situaţie care reiese din statisticile de lucru ale medicilor, dar și dintr-o serie de sesizări și reclamații pe care profesorul le-a primit chiar de la pacienți.

Astfel, se pare că există pacienţi infectaţi cu COVID-19, aflaţi la terapie intensivă în stare gravă, care nu primesc niciun fel de tratament antiviral, spune Bubenek.

„Din statistica noastră rezultă că în secțiile ATI există un număr mare de pacienți care s-au prăpădit sau s-au vindecat fără să primească nici un tratament antiviral, nici măcar cel care este obligatoriu prin ordinele de ministru. Vreau să știu dacă dl. dr. Marinescu știe cum se distribuie acele 30 de milioane de euro pe care Institutul Balș le-a primit pentru a achiziționa medicamente antivirale și a le distribui celorlalte spitale din România”, a declarat prof. dr. Șerban Bubenek într-o intervenţie la MedikaTV.

„Avem date și reclamații de la pacienți care au primit o singură zi Remdesivir”

Medicul l-a întrebat apoi direct pe dr. Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, prezent şi el în emisiune, dacă are informaţii despre acest subiect, având în vedere că unele cazuri au fost raportate inclusiv la acest institut. Șerban Bubenek reclamă că Ministerul Sănătăţii a alocat 30 de milioane de euro pentru tratamente, însă nu se ştie cum au fost cheltuiţi aceşti bani.

„Dar dvs. aveți cunoștință de faptul că s-au prăpădit pacienți care nu au primit nici un fel de medicație antivirală și erau în terapie intensivă? Iar Institutul Balș avea obligația să trimită aceste medicamente și sume de bani pentru achiziționarea lor. În spitale din București în care nimeni nu știe în mod transparent cum se administrează Remdesivirul, câte flacoane au venit, câte s-au consumat, în care pacienții primesc într-o zi și a doua zi li se spune că s-a terminat. Asta nu e ieri când s-a terminat la dvs, este acum 10 zile la Spitalul Babeș și chiar la dvs.
 

Noi avem date și reclamații de la pacienți care au primit o singură zi Remdesivir, după care li s-a spus că nu mai există, și unii dintre ei nu au mers prea bine. Pacienții au dreptul să fie tratați. Există pacienți care nu au fost tratați în terapie intensivă, pentru că n-au avut medicamente, deși Ministerul Sănătății a dat 30 de milioane de euro, pe care nu știm cum s-au cheltuit”, a mai spus preşedintele Societăţii Române de ATI.

Alocarea resurselor nu e suficientă și nu absolvă Ministerul de responsabilităţi

Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel afirmă că întreaga responsabilitate pentru astfel de evenimente nedorite cade pe umerii Ministerului Sănătăţii, care nu trebuie să aloce doar banii, ci şi să se asigure că „moleculele necesare ajung la pacient și că sunt administrate corect”.

„E o situație de politică sanitară publică, e responsabilitatea Ministerului Sănătății, nu doar să aloce sursele financiare, ci să se asigure că logistica, moleculele necesare ajung la pacient și că sunt administrate corect. Alocarea resurselor nu e suficientă și nu-i absolvă de responsabilitățile pe care le au față de pacienți și față de medici. Când alocă resursele, Ministerul consideră că și-a îndeplinit sarcina, dar nu e bine.

Ministerul are Direcții de Sănătate Publică, care cred că sunt copleșite de pandemie, dar ar trebui întărite cu specialiști, care să se asigure că alocarea resurselor ajunge până la practicieni”, a declarat Ioana Stăncel.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *