default-logo

BBC va suprima sute de posturi din serviciul său internaţional, pentru a-și acoperi deficitul

Pentru a-şi atinge obiectivele economice, grupul BBC a anunţat că va suprima sute de posturi din serviciul său internaţional, concomitent cu un transfer masiv în online al programelor în limbi străine, care erau difuzate până în prezent de posturile sale de radio şi de televiziune, informează AFP.
Invocând „alegeri dificile”, emblematicul post, care se pregăteşte să îşi celebreze centenarul, a anunţat un plan drastic de transformare. Obiectivul este acela de a realiza economii de 500 de milioane de lire sterline, pentru a acoperi deficitul lăsat în conturile sale de îngheţarea redevenţei şi pentru a opera investiţii de accelerare a tranziţiei spre sectorul digital.
Prestigiosul BBC World Service, care se adresează unui număr de 365 de milioane de persoane din lumea întreagă în fiecare săptămână şi care reprezintă un instrument major al „soft power” britanic, este deosebit de afectat de decizie. Din cele 1.000 de posturi suprimate în cadrul grupului, din 22.000 de angajaţi, BBC World Service va pierde 382 de posturi, pentru a face economii estimate la 28,5 milioane de lire sterline pe an.
Proiectul se va traduce prin închiderea staţiilor radiofonice în arabă, persană şi chineză, precum şi prin oprirea unor programe TV în Africa şi Asia, a precizat într-un comunicat grupul audiovizual public britanic. În același timp, BBC a anunțat că niciunul dintre cele 41 de servicii ale sale în limbi străine nu va fi complet închis. Aproape jumătate dintre ele nu vor mai fi disponibile decât online, altele vor fi transferate din Londra spre Bangkok, pentru redacţia thailandeză, sau spre Nairobi, pentru buletinul de ştiri televizate africane.
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*