default-logo

Cinci firme de avocatură în sprijinul jurnaliștilor de la Salt Lake Tribune, care luptă cu autoritățile

Avocații din Utah se oferă voluntari pentru a ajuta jurnaliștii din Salt Lake Tribune să obțină înregistrări publice. Efortul pro bono vine ca răspuns la refuzul entităților guvernamentale de a răspunde cererilor reporterilor de documente publice, relatează sltrib.com.
Reporterii de la Salt Lake Tribune au depus cereri de înregistrări publice, căutând contracte, e-mailuri și mesaje text sau alte rapoarte care arată cum sunt cheltuiți banii publici. Dar, din ce în ce mai mult, reporterii primesc același răspuns: Nu.
Acesta este motivul pentru care avocații din cinci firme de avocatură din Utah au fost de acord să-și doneze timpul organizației de știri nonprofit pentru a ajuta reporterii să facă recurs și să obțină informații care ar trebui să fie publice în condițiile legii. „Jurnaliştii de la Tribune au depus peste 300 de cereri de înregistrări deschise anul trecut, iar cel mai frecvent răspuns pe care l-am primit a fost nu. Am solicitat informații care aparțin publicului și care, în majoritatea cazurilor, erau în mod clar de domeniul public. Prin urmare, suntem încântați să avem sprijin suplimentar din partea experților locali care ne pot ajuta să navigăm în acest proces important”, declară editorul executiv Lauren Gustus.
Fostul judecător al Curții Supreme din Utah, Deno Himonas, care este acum la firma Wilson Sonsini, a spus că acest efort de voluntariat se simte „ca o întoarcere acasă” pentru el: „Sincer, niciodată în istorie n-a fost mai important jurnalismul de investigație bun și informat”. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*