default-logo

„Nocturna Bibliotecilor”

„Nocturna Bibliotecilor” este un eveniment de promovare a cărţii şi a lecturii publice, iniţiat şi organizat la nivel naţional de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), încă din anul 2009.
Evenimentul cultural anual de activare nocturnă a bibliotecilor implică participarea bibliotecilor publice din România și din Republica Moldova. În acest an, „Nocturna Bibliotecilor 2022” a avut loc în perioada 30 septembrie-01 octombrie 2022.
Cea de-a XIII-a ediție a Nocturnei de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” s-a desfășurat sub genericul „Share location @ BIBLIOTECĂ”, cu intenția de a oferi o gamă diversă de activități culturale, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
„Nocturna Bibliotecilor 2022” a debutat la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, începând cu orele 18.00, prin organizarea unei mese rotunde cu titlul „Educația/Post-Educația”, acțiune ce s-a desfășurat în Sala „ASTRA” a instituției culturale arădene.
În cadrul acestei mese rotunde, organizatorii și jurnalistul Vasile Filip – președintele filialei arădene a UZPR, au evocat, la deschidere, personalitatea fostului președinte al UZPR, regretatul jurnalist Doru Dinu Glăvan, de curând trecut la cele veșnice.
Apoi programul nocturnei s-a desfășurat după cum urmează:
– începând cu orele 20.00, Secția „Împrumut carte pentru copii” a invitat copiii și iubitorii de cărți la : „Povești cu Miha și Giorgi”:
– conferința „Despre evoluția spirituală a copiilor și tinerilor. Strategii de abordare” a fost susținută de preot Vlad-Sergiu Sandu, începând cu orele 21.30, la Secția de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.
„Nocturna Bibliotecilor 2022” a inclus un program dedicat iubitorilor de muzică românească, de la orele 22, 30, la Secția „Împrumut carte pentru copii”, sub denumirea „Șlagăre de altădată – Angela Similea, Corina Chiriac, Mirabela Dauer”, în interpretarea tinerei soliste Laura Roșu.
Secția „Împrumut carte pentru adulți” și-a întâmpinat oaspeții cu o frumoasă expoziție de carte de poezie despre toamnă, asezonată cu fructe, frunze, castane, intitulată „Toamna emoție sau poveste vie”.
Holul bibliotecii și-a așteptat admiratorii cu expoziția Taberei de ilustrație de carte, caligrafie și bandă desenată „Bata 2022”, care va fi deschisă până în data de 21 octombrie 2022.
Biblioteca a fost înveșmântată într-un decor romantic specific sezonului autumnal.

Lucia Bibarț / UZPR Arad

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*