default-logo

Mulțumesc puciștilor din UZPR!

Uzurpatorii UZPR (îi reamintesc, ca nu cumva să treacă neobservați pe lângă Justiție: Ion Petrescu, Adrian Rosentzweig, Rusu Gabriela, Neagoe Benone Constantin, Frangulea Gheorghe, Gamaleț Bogdan Laurențiu, Constantin Dumitru, Spiridon Casian, Puriș Cosmin Nicușor, Prodan Gutiera și Junea Mihai) și-au deschis căsuță poștală, chipurile, sub formă de rubrică. „Căsuța poștală 32” se numește „rubrica”, pe care o gestionează unul dintre puciști, colonelul Benone Neagoe. Și-au deschis această „căsuță poștală” pentru a avea totuși, o formă cât de cât legală de corespondență, căci deținerea abuzivă a unui spațiu (în care au intrat cu forța, schimbând încuietorile) presupune și accesul (ilegal) la o corespondență venită pe numele Uniunii sau al președintelui legal Doru Dinu Glăvan. Ei știu, probabil, că există art. 302 din Noul Cod Penal, care precizează, la alineatul (1), că „deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”. De aceea, s-au gândit, probabil, la un fel de simulacru de corespondență legală. Și, apropo, cum rămâne cu scrisorile primite de Doru Dinu Glăvan în toată această perioadă (4 luni) de când puciștii au ocupat sediul UZPR? Nu plătește nimeni? Nu răspunde nimeni penal? Vom vedea…

Dar nu despre aspectul juridic al chestiunii vreau să vorbesc, ci despre un serviciu involuntar pe care ni l-au făcut acești uzurpatori, încercând să ne sperie.

Cum spuneam, colonelul Benone Neagoe gestionează rubrica intitulată „Căsuța poștală 32”, a cărei inaugurare o justifică printr-o magistrală demonstrație de limbaj forestier: ”În dezideratul de a ne practica profesia cu maximă responsabilitate faţă de adevăr şi de interesul public, cu bună-credinţă şi în respectul deontologiei, inaugurăm astăzi o platformă de dialog corectă și echilibrată, cu o paletă largă de teme şi subiecte inovative și provocatoare, cu impact major asupra activității jurnaliștilor”.

Primul „corespondent” al rubricii este Daniel Cocoru de la AGERPRES, care sesizează „căsuța poștală” că ziarul „CERTITUDINEA”, apărut sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este perceput în Ungaria ca o publicație antimaghiară. Iar colonelul Benone Neagoe, îngrijorat profund și irevocabil de imaginea UZPR, scrie: „Regretând faptul că imaginea UZPR este folosită de inițiatorii și promotorii publicației “Certitudinea” în “interese și atitudini anti-maghiare și iresponsabile”, colegul nostru Daniel Cocoru ne informează că s-a autosesizat ca urmare a unor articole critice la adresa Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România aduse în atenția opiniei publice de unele site-uri și publicații de limbă maghiară din țară și din Ungaria”.

Mai departe, colonelul Benone Neagoe, citându-l pe Daniel Cocoru de la AGERPRES, redă un fragment din comentariile maghiare la adresa „CERTITUDINII”:

„Un ziar anti-maghiar a fost lansat de o organizație jurnalistică românească

În preajma Centenarului 1918, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a lansat “Certitudinea”, un săptămânal nationalist agresiv (…) Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) este singura organizație jurnalistică internă recunoscută de către statul român ca fiind de utilitate publică și ca atare membrii săi primesc o pensie suplimentară (…)”.

Apoi, cu o sinceră și europeană îngrijorare față de valorile culturii maghiare și ale Ținutului Secuiesc și în numele Uniunii pe care n-o reprezintă (conform tuturor sentințelor judecătorești de până acum), gestionarul rubricii se „delimitează”: „Conducerea UZPR, statutar aleasă în cadrul Adunării Generale Extraodinare din 2 septembrie 2017 (dar care n-a fost recunoscută de instanță n.n.), se delimitează categoric de activităţile anti-maghiare şi iresponsabile ale unora dintre membrii săi (care activități domnule colonel?, n.n.) și apreciază ca dăunătoare plasarea sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România a unei astfel de publicaţii. Considerăm că standardele jurnalistice, informarea corectă şi binele public trebuie apărate şi în jurul acestor valori trebuie să ne solidarizăm”. Păi asta zicem și noi, domnule colonel: „standardele jurnalistice, informarea corectă şi binele public trebuie apărate şi în jurul acestor valori trebuie să ne solidarizăm”. Dar depinde ce înțelege fiecare prin asta.

În dorința de a arăta cât de gravă este atitudinea „CERTITUDINII” față de maghiarime și ce amploare a avut ecoul acestei noi apariții editoriale în Ungaria, colonelul Benone Neagoe ne pune la dispoziție un studiu de impact la care nu speram și pentru care îi mulțumim călduros! Anume lista site-urilor maghiare din Ungaria și România care a reacționat împotriva „CERTITUDINII”. Pentru uzurpatori, această listă este ceva incriminant. Pentru mine este o confirmare a potențialului comunicațional al publicației care, iată, declanșează reacții care vor repune în discuție clișeele corectitudinii politice. Încă o dată, mulțumesc puciștilor pentru acest serviciu benevol. Iată lista amintită:

http://polgarportal.hu/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet
https://starthirek.hu/2017/10/30/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet/
http://hir-ozon.hu/hirek/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiroszervezet
http://hunhir.info/?pid=hirek&id=108824
http://itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=22285
https://althir.org/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet-10628995.html
http://www.maszol.ro/index.php/kultura/87926-magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet

Maszol: Magyarellenes lapot indított egy román újságíró-szervezet


https://www.lapszemle.ro/2017/10/29/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet/
http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=108824http://szekelyfold.ma/hirek/gyulolkodo-magyarellenes-lapot-inditottak
https://nemzeti.net/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet-2-10630274.html
http://www.szek-helyek.ro/index.php/karpat-medence/hatarok-nelkuel/12549-nemzeti-sajtofigyelo-10-31-magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet
În calitate de „ispravnic de concept” al „CERTITUDINII”, nu știu dacă să mă bucur sau să mă îngrijorez. Să mă bucur – pentru că „CERTITUDINEA” este mediatizată pe site-urile maghiare la un nivel incomparabil mai mare și mai intens decât în mediul online românesc? Sau să mă îngrijorez – pentru că în Ungaria „CERTITUDINEA” e consideerată un pericol (pentru ce? Pentru „Trianon 100”?), ceea ce va atrage în România represalii, de sus în jos, asupra publicației? De ce „represalii”? Din motive deja previzibile: pentru că ar fi antimaghiară, pentru că ar fi antirusească, pentru că ar fi antieuropeană sau antiamericană, pentru că ar fi antisemită, pentru atitudinea politicește incorectă față de „Directivele UE pentru Europa de Est”, pentru că n-avem bască sau pentru că am aruncat chiștoace pe stradă. Se vor găsi motive, nu-mi fac probleme. Îngrijorarea mea se bazează și pe atitudinea profund antiromânească a structurilor puterii din România. Reamintesc un detaliu care a trecut aproape neobservat, în legătură cu concursul de logo-uri pentru Centenarul Unirii, organizat de Ministerul Culturii și încredințat de acesta unor agenții de publicitate. Ei, bine, recomandarea formulată de Ministerul Culturii și IDENTITĂȚII NAȚIONALE către aceste agenții, pentru alegerea conceptului cel mai „inspirat”, a fost următoarea: „Fără hărţi, fără să folosim în comunicare «România Mare», fără să ne poziţionăm teritorial“. Singurul comentariu pe care-l pot face este convingerea personală că o parte din cele 300.000.000 de euro alocate de Guvernul Ungariei pentru proiectul „Trianon 100” a ajuns și în Guvernul României. Pentru că orice vânzare de țară – căci despre asta e vorba! – se face pe bani…

Și ca să fie batjocura completă, propunerea câștigatoare la concursul de logo-uri a fost cea a FCB Bucharest, denumita „Hora”. Logo-ul este alcătuit din cifra 1, urmată de două zerouri alăturate, formate din două cercuri reunite în simbolul infinitului. Cercurile sunt compuse din puncte colorate care formează, în succesiunea lor, culorile tricolorului. Numai că tricolorul drapelului național, sugerat de logo-ul „Hora”, ARE CULORILE INVERSATE!
Logo-ul ales va fi folosit pentru toate materialele dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Revin la site-urile ungurești care au tras semnalul de alarmă că ar fi apărut în România o publicație antimaghiară. Este uimitor cât de repede au reacționat jurnaliștii angajați la aceste publicații online (care, probabil, apar și în format tipărit). Ceea ce i-a făcut să sară ca arși a fost articolul lui Mihai Eminescu, publicat în CERTITUDINEA cu titlul „Prin ce au contribuit ungurii la înaintarea omenirii?”, care este, de fapt, un fragment dintr-un studiu amplu, nimicitor, publicat în ziarul „Federațiunea” din Pesta, în aprilie 1870, cu titlul „Equilibrul”. Panica stârnită a fost întărită de încă două aspecte: 1) faptul că revista a apărut sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști, singura uniune de breaslă recunoscută în România ca fiind de creație și de utilitate publică și 2) prezența, în rândurile semnatarilor, a unui secui din Harghita, Nagy Attila, care „îndrăznește” (la rubrica „Meditațiile unui secui”) să repudieze ura antiromânească a maghiarilor și pretențiile teritoriale ale Ungariei.

Așadar, îngrijorarea mea este întemeiată. Tot ce este românesc și tot ce pledează pentru valorile identitare este trecut la index. În acest context, simt nevoia să fac următoarea precizare: „CERTITUDINEA” nu este nici antimaghiară, nici antisemită, nici antirusească, nici antieuropeană, nici antiamericană. Dar este, cu CERTITUDINE, împotriva a tot ce este antiromânesc. Ca și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România..

Nu știu câtă viață va avea (sau i se va permite să aibă) dar, atâta timp cât va trăi, va fi cu adevărat vie!

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.